Subota, 04 Siječanj 2020 01:00

Caffe bar Colosseum - Cor d.o.o, Caffe bar Samson, Kutjevo i Očna optika Abrić u polufinalu 29. BMNT "Požega 2019"

POŽEGA - Sjajna večer u Grabriku! Četvrtfinalna večer je već uobičajeno sjajno posjećena jer nudi četiri uvijek neizvjesne utakmice, pa je tako bilo i na ovom, 29. izdanju požeške Kutije šibica. Više od 1500 gledatelja moglo je uživati u dobrim utakmicama koje su redom bile neizvjesne do posljednjih sekundi, a u sutrašnjim polufinalima sastat će se Cafe bar Colosseum i i Cafe bar Samson te Kutjevo i Očna optika Abrić.

 

CAFE BAR COLOSSEUM – COR – CAFE BAR RUBIKON 1:0 (0:0)

U prvom susretu večeri sastala su se dva posljednja pobjednika Caffe bar Colosseum – Cor i Caffe bar Rubikon i priuštili su gledateljima sjajnu predstavu. Već u četvrtoj minuti dobra prilika za Colosseum, no udarac Davida Mataje završio je na vratnici, a isti igrač je istu metu pogodio i u 10. nakon sjajnog lažnjaka. U međuvremnu dvije sjajne obrane Mate Vasića na drugoj strani, najprije nakon što je Nikola Eller pucao iz slobodnog udarca, a onda i nakon dalekometnog pokušaja Nike Jovića.

U 18. novi okršaj Eller – Vasić, igrač Rubikona je napravio sjajan slalom, Vasić mu izašao u blok i spriječio siguran pogodak. U posljednjoj sekundi prvog dijela najbolja šansa za Rubikon, nakon brze akcije Tomislav Glavaš je ostao sam na 3 metra od gola, no fantastični Vasić se stvorio od nigdje i još jednom spasio svoju mrežu.

U drugom poluvremenu Colosseum je pokazao više, nanizali su nekoliko dobrih prilika, ponajviše preko Mataje koji je radio puno problema obrani Rubikona, no sjajno je bio raspoložen Marko Maričević. U 34. minuti niti Maričević nije mogao ništa, nakon kornera Grcić je tukao ali tu loptu bi Maričević sigurno zaustavio da je nije skrenuo netko od njegovih suigrača i Colosseum Cor je došao do prednosti.

Gotovo je bez nje ostao odmah u sljedećem napadu, no još je jednom sjajan bio Mato Vasić. I na drugoj strani je bilo još opasnih situacija, u završne 3 minute Rubikon je krenuo s igračem umjesto vratara, ali im ni to nije pomoglo da dođu do poravnanja pa je prvi vizu za polufinale čekirao Colosseum. 

 

KUTJEVO – CAFE BAR VERTIGO 0:0 (5:4 penali)

Dvoboj Kutjeva i Cafe bara Vertigo ponudio je nešto manje atraktivan nogomet, posebice u prvom poluvremenu kada je jedina prava prijetnja došla od Ante Paulića koji je glavom skrenuo loptu i umalo – prevario svog vratara, no Alen Leist je ipak uspio izvaditi loptu ispod grede. U nastavku ipak puno bolji nogomet i jednih i drugih iako golova nije bilo.

Prvi je zaprijetio Marko Karačić koji je snažno tukao nakon sjajne asistencije petom Aleksandra Darmopila, no lopta je otišla iznad grede. Kutjevo je odgovorilo preko Maria Desnice čiji jak udarac odlično zaustavlja vratar Robert Marić, a ubrzo nakon toga sijeva kontra Vertiga koju završava Tomislav Zelenika, no Leist ima odgovor i na to.

U 32. minuti Desnica je uspio svladati i Marića, no ništa od gola zahvaljujući vratnici. Najveće uzbuđenje dogodilo se 4 sekunde prije kraja, Kutjevo je napravilo 6 prekršaj pa je Miroslav Lujić dobio priliku s 10 metara još jednom donjeti prolaz svojoj ekipi, no njegov ne baš dobar udarac Leist brani i osigurava Kutjevu priliku da kroz penale dođe do svog najvećeg uspjeha u povijesti na požeškom turniru. Tako je i bilo, nakon što su po tri izvođača sa svake strane bila uspješna, u raspucavanju su odgovornost preuzeli Mladen Zgonjanin i Tomislav Zelenika, a na kraju je prvi pogriješio ovaj potonji i Kutjevčani su postali drugi finalist.

 

MNK AUTODIJELOVI TOKIĆ – CAFE BAR SAMSON 1:4 (1:3)

Još jedna odlična utakmica nakon toga, MNK Autodijelovi Tokić su se odlično suprotstavio favoriziranom Samsonu koji je na kraju ipak zasluženo izborio prolaz. Tokići su poveli u 5. minuti lijepim golom Mislava Brnčića koji je sa 7-8 metara tukao vrhom patike i iznenadio Ivana Majetića na golu Samsona.

Odgovor ekipe Samsona stigao je tri minute kasnije, sa slične udaljenosti kao iz topa je opalio Anto Gudelj i vratio stvari na početak. U 15. minuti prvi put svojim bivšim suigračima s desne strane prijeti Tomislav Žuljević no vratar Siniša Klasić izlazi kao pobjednik. Dvije minute kasnije promijenili su stranu i pobjednika, Žuljević je s lijeva bio precizan i prebacio prednost na stranu Samsona.

U posljednjoj sekundi prvog dijela Valentino Podobnik kao na pladnju poslužuje Maria Ćubela koji ima lak zadatak ugurati loptu u nebranjeni gol. U nastavku Tokići pokušavaju smanjiti, imali su nekoliko dobrih situacija, a najbolju u 26. kada je Brnčić ostao sam pred golom samo sa Josipom Zebom ispred sebe, no uspio je od čitavog gola pogoditi upravo njega.

U samoj završnici vratar Samsona Majetić je nekoliko puta odlično reagirao na udarce iz daleka, a u posljednjoj minuti Samson nakon asistencije Gudelja i drugog gola na utakmici Ćubela potvrđuje slavlje i odlazi na noge aktualnom pobjedniku u novom finalu prije finala!

 

VALLIS AUREA – OČNA OPTIKA ABRIĆ 0:1 (0:0)

Za kraj je ostala poslastica, barem u najavi jer se od dvoboja Valis Auree i Očne optike Abrić očekivao bolji nogomet. A počelo je odlično, u drugoj minuti Ivan Jakešević je snažno odapeo pod gredu, ali Ivan Petković sjajno brani. Nakon toga slijedi uspavanka do 11 minute kada i dobar pokušaj Brune Golića završava kao i Jakeševićev obranom iskusnog vratara Valis Auree. I to bi bilo to od prvog poluvremena.

Nastavak kreće jednako kao i prvi dio, udarcem Jakeševića sa 12 metara, no ovoga puta je izostala reakcija Petkovića i Abrići dolaze do u ovakvoj utakmici velike prednosti. U 25. minuti Aurea gotovo poklanja gol Abrićima, Tomislav Valentić je glavom vraćao loptu svom vrataru, Golić je to osjetio i ubacio se no Petković uspjeva reagirati i izbacuje loptu u korner nakon kojeg Domagoj Kovačević odlično puca, ali Petković još jednom sjajno brani.

U 32. minuti nove dvije obrane Petkovića, najprije je Matias Šulc pucao, a nakon toga i Jakešević petom skreće novi udarac Šulca u sami donji kut, no rezultat se ne mijenja. U 36. minuti identična istuacija, samo je šutirao Marko Grbeš, a novi Jakeševićev pokušaj nije bio precizan.

U samu završnicu Valis Aurea kreće bez Petkovića na golu, Abrići su se skroz povukli i čekali kontru i dočekali je dva puta i oba puta pogodili – vratnicu. Najprije je Mislav Včelik pogodio kad je ispred sebe imao samo jednog igrača, a onda i Marko Grbeš sa svoje polovine terena.

Kroz gotovo svih 20 minuta drugog poluvremena Aurea je imala loptu, kružila oko gola, ali Matko Kovačević je praktično ostao bez posla jer je obrana Abrića odradila vrhunski posao, čak i u trenucima kad je imala dvije minute igrača manje te su potpuno zasluženo stigli na korak do ponavljanja prošlogodišnjeg rezultata. Za taj posljednji korak do velikog finala moraju preskočiti Kutjevo!

Nedjelja donosi polufinalne dvoboje koji će sasvim sigurno biti vrlo atraktivni, posebice naravno dvoboj Samsona i Colosseum Cora u kojem ćemo imati zaista dvije sjajne momčadi. Samson igra s posebnim motivom, igra jako dobar i efikasan nogomet. Ekipa u kojoj su igrači poput Podobnika, Gudelja, Ćubela, Pavelića, Zebe i još pojačani Gabrijelom Bobanom nikako ne može biti autsajder protiv nikoga. A na drugoj strani je jednako dobra momčad s Popovićem, Bundavicom, Brazilcem Limom, a tu su i dva velika malonogometna imena Grcić i Mataja koji dirigiraju igrom svoje ekipe. Favorita nema, ali će sjajnog nogometa sigurno biti! 

I u drugom polufinalu naravno ima i te kako kvalitete, iako je s obzirom na do sada prikazano od Abrića za očekivati utakmicu sličnu četvrtfinalnoj, utakmicu u kojoj oni igraju sjajnu obranu i onda iz kontri budu pakleno opasni. Ponajbolji igrač 3. HNL Ivan Jakešević koji će igrati protiv svog kluba, kapetan Slavonije Matias Šulc, na ovom turniru fantastični Domagoj Kovačević, Mislav Včelik.. na drugoj strani Kutjevo predvođeno sjajnim Mariom Desnicom i suigračima koji su s velikog terena napunjeni samopouzdanjem do vrha, s razigranim Mladenom Zgonjaninom, uvijek opasnim gradonačelnikom Josipom Budimirom i Domagojem Majetićem koji igra odličan turnir. Zaista se isplati još jednom pohoditi Grabrik i uživati u pretposljednjem danu najboljeg turnira Slavonije i Baranje!

 

(Sportalo.hr) 

 

29. BMNT "POŽEGA 2019" - DRUGI KRUG

Subota, 04. 01. 2020. – 11. dan – Četvrtfinale

Caffe bar Colosseum Cor d.o.o - Caffe bar Rubikon 1:0

Caffe bar Vertigo –Kutjevo 0:0 (4:5 penali)

Caffe bar Samson – MNK Autodijelovi Tokić 4:1

Vallis Aurea – Očna optika Abrić 0:1

 

Nedjelja, 05. 01. 2020. – 12. dan – Polufinale

19,30 Utakmica za 3. mjesto – Veterani : Hvidra Požega - Vallis Aurea

20,10 Polufinale : Caffe bar Colosseum Cor d.o.o. - Caffe bar Samson

21,00 Finale - Veterani : Rampa Spin Valis - Kelvin

21,40 Polufinale : Kutjevo - Očna optika Abrić

 

Ponedjeljak, 06. 01. 2020. – 13. dan – Finale

19,40 UTAKMICA ZA 3. MJESTO – Seniori

20,30 Dodjela pehara i nagrada za 3. i 4. mjesto

21,00 FINALE – Seniori

21,50 Dodjela pehara i nagrada, proglašenje pobjednika

Pročitano 2324 puta Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 05 Siječanj 2020 01:14