Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 03 Siječanj 2019 01:00

Rampa Spin Valis i Vallis Aurea u finalu veteranskog 28. BMNT "Požega 2018"

POŽEGA - U Sportskoj dvorani Tomislav Pirc su večeras odigrane polufinalne utakmice u kategoriji veterana na 28. Božićnom malonogometnom turniru "Požega 2018"

U prvom  sisretu su se sastali Wiener osiguranje i Rampa Spin valis, a u drugom Vallis Aurea i Kelvin. Očekivano oprezan ulazak u utakmicu s obje strane u kojem je sjajnu priliku imala Rampa, no fantastično je reagirao vratar Wienera Roman Knaus. S druge strane, Rampa je brzo napravila 3 prekršaja, sva tri u opasnoj zoni, no Wieneri nisu pogodili više od vratnice. Nakon poprilične uspavanke, u 13. minuti Zdravko Novak jednu dugu loptu glavom skreće u mrežu za vodstvo Rampe na poluvremenu. U drugom poluvremenu Rampa se uspješno branila i tek povremeno pokušavala zaprijetiti iz kontri. U završnih tridesetakak sekundi Wiener je ušao s igračem više, no niti to im nije pomoglo da dođu do izjednačenja i lutrije penala.

U drugom polufinalu prilično zanimljiv nogomet ali bez pogodaka. Obje ekipe su bile vrlo motivirane, Kelvin nešto bolji u polju, ali na kraju je Vallis Aurea bila bliže vodstvu, nakon jednog prekida pogodili su okvir gola. Na drugoj strani najbolju priliku propustio je Petar Čuljak koji nije pogodio sa 7-8 metara u vrlo dobroj situaciji. U drugo poluvrijeme Vallis Aurea kreće s igračem više nakon što je vratar Kelvina Marinko Brkić isključen zbog prigovora za vrijeme odmora ali nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti u tom periodu. Tek što se vratio isključeni igrač, Gojko Soldo nakon sjajnog prodora donosi prednost Vallis Aurei. U 22. minuti prekrasna akcija Auree okoju je golom okrunio Milan Marčinović i tako praktično odlučio pitanje pobjednika iako je ostalo još 8 minuta do kraja. Tri minute prije kraja Vallis Aurea je napravila peti prekršaj, no Pavičićev pokušaj povratka u utakmicu završio je metar pored gola. Do kraja je Kelvin još jednom tukao s deset metara, ali niti Mario Čuljak nije bio precizan, pa se Vallis aurea pridružila Rampi u finalu veteranskog finala.

Tako će se u utakmici za 3. mjesto ponovno susresti ekipe iz skupine 1. Kelvin i Wiener osiguranje koje su igrale i u posljednjem susretu u skupini, u srijedu, 02. 01. 2019., a pobjeda je tada pripala Kelvinu rezultatom 2:1. Istog dana u posljednjoj utakmici skupine 2. sastale su se ekipe Vallis Auree i Rampe Spin Valis koje će sada igrati u finalu, a u tom susretu je Vallis Aurea bila bolja i pobijedila rezultatom 5:2. 

 

Četvrtak, 03. 01. 2018. - Polufinale Veterani :

Wiener osiguranje - Rampa Spin Valis 0-1

Vallis Aurea – Kelvin 2-0

 

Subota, 05. 01. 2019. – 13. dan 

19,30 Utakmica za 3. mjesto Veterani : Wiener osiguranje - Kelvin 

21,00 Finale Veterani : Rampa Spin Valis - Vallis Aurea 

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 2220 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 04 Siječanj 2019 00:54