Petak, 30 Studeni 2018 01:00

MNK Autodijelovi Tokić pobijedili Futsal Olimpijac (Županja) i plasirali se u 2. kolo Kupa Regije Istok

POŽEGA - U srijedu, 28. 11. 2018. u u Regionalnom kupu Slavonije i Baranje nastupila su dva županijska kluba, MNK Autodijelovi Tokić (Požega) i MNK Jakšić i ostvarili polovičan učinak u dramatičnim utakmicama.

MNK Jakšić je gostovao u Starom Petrovom Selu kod MNK Urije, ekipe koja se uspješno natječe u 2. HMNL Istok i pokazao da se sasvim ravnopravno može nositi s takvim ekipama. Počelo je fantastično za Jakšić, bez problema su kontrolirali domaćina i opasno prijetili iz kontri, a u 5. minuti Domagoj Kovačević pogodio je za vodstvo Pažinove momčadi. Sačuvali su naši malonogometaši prednost do odmora, a onda na otvaranju nastavka Domagoj Kovačević postiže još dva gola za veliku prednost Jakšića u 27. minuti – 0:3! Nažalost nakon toga su usljedile lošije minute, u 28. i 32. Urije smanjuje na 2:3 golovima Gospočića i Blaževića, ali Ivan Jakešević svojim golom ponovno 5 minuta prije kraja stavlja Jakšić u odličnu poziciju. U rasplet utakmice nažalost su se umješali i ljudi u crnom, dva isključenja za Jakšićane potpuno su otvorili utakmicu za domaćina koji je to iskoristio i u posljednjoj minuti došao do izjednačena preko Marjanovića i Brkljače. S obzirom da je osim najboljeg igrača Jakšića Domagoja Kovačevića isključen i golman u sedmercima je Pažinova momčad bila osjetno oslabljena i domaća ekipa je slavila s konačnih 7:6.

– "Zaista ne volim pričati o sucima i suđenju ali nažalost ovoga puta je sudački dvojac izrežirao utakmicu. I prošle godine su nam oni sudili u kupu, nisu se proslavili ni tada ali ovoga puta je to bilo stvarno jako loše. Kada smo poveli 3:0 bilo im je jasno što moraju učiniti, isključili su nam čovjeka koji je zabio sva tri gola. Taj prekršaj jednostavno nije bio za žuti karton! Mi prije svega moramo kriviti sebe što nismo sačuvali tu prednost, ali je domaćin, koji je stvarno odigrao korektno, imao veliki poguranac. Ono što nas još više je smeta je podcjenjivački odnos prema nama od strane sudaca, riječi tipa vi ste iz županijske lige, ne znate pravila su zapravo žalosne. Naravno da nam je žao što nismo izborili prolaz, bili smo jako blizu, dobro smo snimili protivnika, ali što je tu je, idemo se okrenuti našoj županijskoj ligi i tamo biti što bolji. Domaćinu čestitke na prolazu i sretno dalje u Kupu i zahvala na lijepom prijemu – riječi su trenera Jakšića Daria Pažina.

U isto vrijeme dramatična završnica u Požegi otišla je na stranu Autodijelova Tokić. Ovdje nije bilo sedmeraca, ali su sekunde dijelile od tog, najdramatičnijeg raspleta. Počelo je sjajno za domeću ekipu, imali su 2:0 golovima Žuljevića i Andrića, propustili nekoliko sjajnih prigoda i činilo se da Futsal Olimpijac ne može ništa protiv razigranih domaćina. No, nekako potiho Olimpijci su počeli igrati sve bolje i bolje, dva puta su pogodili okvir Klasićevog gola, a kada domaćin nije ozbiljno shvatio upozorenje počeli su gosti iz Županje i zabijati pa su stigli do 2:2 golovima Jukića i Ivića. Prije odlaska na odmor Rotim je donio novu prednost Tokićima, a u nastavku sjajan futsal s obje strane. Najprije je Sivrić u 25. minuti donio gostima novo poravnanje, a onda na scenu stupa Tomislav Žuljević i s nova dva gola u samo jednoj minuti vraća prednost na stranu Tokića. Nije niti ona dugo potrajala, Županjcima su trebale dvije minute za novo poravnanje, za 5:5 su zabijali Ivić i Sivrić. U posljednjih 8 minuta i jedni i drugi ulaze sa po 5 faulova, a u 37. minuti gosti rade i šesti što udarcem sa 10 metara u novo vodstvo AD Tokić pretvara sjajni Žuljević. Ova prednost je trajala rekordno kratko, manje od 10 sekundi je trebalo Olimpijcu za novi pogodak, na 6:6 je postavio najbolji pojedinac gostiju Mato Ivić. Kada se već činilo da je sve gotovo, da će se ići u raspucavanje sedmeraca za prolaz među 8 najboljih u Kupu još se jednom ukazao sjajni Tomislav Žuljević. Dobio je loptu malo u polovini Olimpijca, otresao se čuvara i topovskim udarcem pogodio za 7:6 i to 13 sekundi prije kraja. Kakva je utakmica bila najbolje svjedoči strah kod domaćina da još u tom periodu ne primi gol. Na kraju, šteta da je jedan od protivnika morao ispasti jer zaslužili su prolaz i jedni i drugi, bila je to najbolja propaganda futsala!

Autodijelovi Tokić će u 2. kolu kupa ugostiti Aureliu (Vinkovci). Termin odigravanja još nije određen. 

 

(Sportalo.hr)

Pročitano 2008 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 30 Studeni 2018 12:16