Nedjelja, 21 Siječanj 2018 01:00

Caffe bar Sportivo i Futsal Dinamo odigrali neodlučeno, 3:3 u humanitarnoj malonogometnoj utakmici za pomoć djevojčici Katarini Drakulić

POŽEGA - U Sportskoj dvorani Tomislav Pirc jučer je odigrana humanitarna malonogometna utakmica između Caffe bara Sportivo i Futsal Dinama, a kompletan prihod namjenjen je liječenju osmogodišnje Katarine Drakulić kojoj su sredstva potrebna za nastavak liječenja. 

Pred oko 500 gledatelja nogometaši Dinama i Sportiva prikazali su odličan futsal, a Požežani su se iznenađujuće dobro nosili s trenutno vodećom momčadi elitnog razreda futsala u Hrvatskoj. Gosti iz Zagreba su se bolje snašli u otvaranju utakmice, dok su igrači Sportiva djelovali pomalo impresionirano protivnikom što je Dinamo i iskoristio i u 6′ došao do početne prednosti preko Vite Gagulića koji se odlučio za šut iskosa, a prizemna lopta se Vasiću iskoprcala iz ruku i kroz noge se ušuljala u gol. To je dodatno unijelo nervozu u domaće redove, pa je u 10′ Ivan Penava mirno pogotkom završio jednu vrlo lijepu akciju Dinama koji je kroz 3 pasa izigrao kompletnu ekipu Sportiva.

Činilo se tada da će Dinamo do uvjerljive pobjede, no tada su se probudili domaći igrači i pokazali da doista imaju kvalitete u svojim nogama. I to na sjajan način. Jedna duga lopta je došla do Domagoja Kovačevića uz aut liniju, a kada su svi očekivali udarac prema golu iz prve, ovaj ju je pustio, pa povratnom u sredini pronašao Ivana Jakeševića koji fenomenalno petom pogađa mrežu Dinama. Potez utakmice bez konkurencije! U drugom dijelu 6-7 minuta zatišja, a onda su Požežani krenuli nizati prilike, u glavnoj ulozi je bio Žuljević kojeg su pomalo izluđivali vratari Dinama koji su čudesnim reakcijama čuvali svoju mrežu sve do 35′ kada se napadač Dinama iz Vidovaca napokon upisao u strijelce pogodivši nakon jednog kornera sa 8-9 metara.

Na nova uzbuđenja nije se dugo čekalo jer su se prigode nizale na jednoj i na drugoj strani, ali su mreže mirovale do same završnice utakmice koja se igrala 2×25 minuta. U 49′ obrana Dinama se poigravala što je sjajno iskoristio Luka Rotim koji je utrčao između igrača i vratara Dinama i kratko dodavanje pospremio u mrežu za činilo se tada senzacionalnu pobjedu Sportiva. No kako to u futsalu često biva, završna minuta je donijela novi pogodak, ovoga puta na suprotnoj strani za što se pobrinuo Mihovil Prgomet koji je dobrim udarcem jednu povratnu loptu spremio iza Klasića za na kraju najpoštenijih 3:3.

Iako je Vincelovo koje se tradicionalno slavi u Požegi i okolini sasvim sigurno odvuklo dobar dio gledatelja s tribina, njih oko 500 imali su priliku nakon dugih 12 godina u Požegi vidjeti prvoligaški futsal, a i što je najvažnije pomoći malenoj Katarini. Kako su ulaznice bile i u pretprodaji, a u akciju se uključilo i nekoliko privrednika te Županijski nogometni savez organizatori vjeruju da će se u humanitarnoj akciji skupiti oko 10 000 kn za Katarinino liječenje.

 

CAFFE BAR SPORTIVO – FUTSAL DINAMO 3-3(1-2)

POŽEGA, SD Tomislav Pirc, gledatelja 500, suci: Slaven Stojanović i Goran Bosnjak, delegat: Jurica Bešlić (svi Požega).

STRIJELCI: 0-1 Gagulić (6), 0-2 I. Penava (10), 1-2 Jakešević (12), 2-2 Žuljević (35), 3-2 Rotim (49), 3-3 Prgomet (50)

CAFFE BAR SPORTIVO – Mato Vasić, Tomislav Banožić, Luka Rotim, Tomislav Žuljević, Josip Banožić, Miroslav Lujić, Mato Marčetić, Matias Šulc (c), Matej Peharda, Ivan Jakešević, Domagoj Kovačević, Bruno Golić, Krešimir Vidović, Siniša Klasić. Voditelj: Dejan Marić

FUTSAL DINAMO - Danijel Bešlić, Matija Đulvat(c), Ivan Penava, Vito Gagulić, Matija Tolić, Danijel Dekanić, Mihovil Prgomet, Matija Rajh, Hrvoje Penava, Tomislav Hercigonja, Karlo Maloševac. Voditelj: Matija Capar

 

(Tekst : Mijo Jozić - Sportalo.hr, Foto : Sportalo.hr i Facebook stranica Sportivo)

 

Pročitano 2449 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 22 Siječanj 2018 14:32