Petak, 05 Siječanj 2018 01:00

Caffe bar Rubikon, Vallis Aurea, Crna legija i Očna optika Abrić u polufinalu 27. BMNT "Požega 2017"

POŽEGA - Četvrtfinalna večer standardno je donijela najviše uzbuđenja u toku čitavog turnira. Četiri utakmice s izjednačenim protivnicima, prepune tribine i odličan mali nogomet već su uobičajena kulisa borbe za ulazak u fond nagrada, a tako je bilo i sinoć u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc u Požegi.

SMC Pleternica – Caffe bar Rubikon 0:0 (1:2)

Početak seniorskog dijela dana bio je rezerviran za SMC Pleternicu i Rubikon, ekipe koje su 2014. godine igrale finale u kojem je Rubikon slavio 4:2 pobjedu. Ovoga puta definitivno se nije očekivala golijada nego utakmica na malo golova, a tako je na kraju i bilo. I jedni i drugi su od samog početka prvenstveno razmišljali kako obraniti svoj gol, a onda ako se nešto dogodi u napadu – odlično. Prvo uzbuđenje vidjeli smo tek u 11′ kada se Severović odlično oslobodio čuvara i iz okreta snažno tukao no po sredini gola pa je to Maričević lako obranio. S druge strane je odgovorio Terzić, no njegova lopta je otišla pored vratnice. U 17′ odličan pokušaj Ivanovića iz voleja no preko gola, a pokušaj Akmačića minutu kasnije blokirala je obrana SMC-a. I to bi bilo to u prvih 20 minuta. U nastavku je Rubikon ipak krenuo nešto odlučnije prema naprijed, pokušavali su Severović i Eller koji je pogodio gredu, a s druge strane SMC je uspio stvoriti veliku gužvu pred Hercegom no Sedlo je malo zakasnio pa nije uspio uputiti pravi šut u 25′. U 35′ odličan udarac Jovića no Maričević se istaknuo još jednom odličnom obranom. Dvije minute nakon toga fenomenalna akcija Rubikona na kraju koje je Jović ostao sam pred Maričevićem no njegov pokušaj petom nije bio dobar. Posljednja minuta donijela je po jedan odličan šut na svakoj strani, no oba puta vratari su bili uspješniji od napadača i time odveli susret u lutriju sedmeraca.

I u sedmercima golmani su bili raspoloženi. Prvi udarac izveo je Sedlo i pogodio gredu, zatim je Maričević zaustavio pokušaj Ivanovića, a onda se i Herceg istaknuo obranivši pokušaj Gavrana. Nakon 40 minuta igre i tri sedmerca na semaforu je i dalje stajalo 0:0, a onda je to napokon promjenio Eller koji je donio prednost Rubikonu, a u nakon sljedećeg sedmerca na 1:1 poravnao je Vrbanić. Odluka o prolasku u polufinale bila je u rukama Severovića i Maričevića, a napadač Rubikona bio je uspješniji i donio veliko slavlje Žutima.

 

Crna legija – Fitness klub Play 4:3

Nakon briljantne partije koju su priuštili Požežanima u osmini finala zajedno s igračima Samsona igrači Crne legije definitivno su pobrali simpatije gledatelja, pokazala je to i večerašnja utakmica kada se dobar dio gledatelja odlučio navijati za njih iako je s druge strane bila ekipa sačinjena od požeških mladića. Očekivalo se da će Legija na iskustvo lako do pobjede, no “klinci” nisu tako mislili, zaigrali su hrabro, otvoreno i da su prošli dalje ne bi bilo niti malo nezasluženo. Nisu Playovci dozvolili Crnoj legiji nikakve ozbiljnije prijetnje Zebi gotovo čitavo prvo poluvrijeme, tek nekoliko situacija koje su slutile na opasnost, no ništa konkretno sve dok im nije pala koncentracija nakon – vodstva. U 15′ Mirko Soldo je još jednom pokazao da je pakleni napadač, primio je loptu leđima okrenut golu, okrenuo svog čuvara i pogodio bliži kut nemoćnog Vasića. Niti 30ak sekundi nije trajalo vodstvo Playa, Dino Velimirović je povukao loptu, i sa nekih 8-9 metara “špicom” gađao i pogodio za ekspresno poravnanje. Tek nešto više vremena trebalo je Soldi za novi pogodak i novo vodstvo Playa. Ovoga puta nije morao pokazivati da je majstor, morao je samo gurnuti loptu u gol, sve ostalo su odradili igrači Crne legije koji su ga poslužili nakon nevjerojatnog nesporazuma. Odmah u sljedećem napadu ponovno je Velimirović bio blizu pogotka, no ovoga puta sjajna je reakcija vratara Zebe.

Otišli su tako mladići iz Playa na odmor s prednošću, no sam početak nastavka, 22. minuta donio je novo poravnanje i novi pogodak sjajno raspoloženog Velimirovića. Izvela je Legija korner, duga lopta na drugu stranu gdje ju je ovaj dočekao fenomenalnim volejem koji je u gol skrenuo nesretni Kvaternik. U tom trenutku uz pljesak s tribina u dvoranu je stigao najbolji igrač Crne legije Dražen Ćavar koji je zapeo u prometu, a čim je ušao na parket utakmmica je postala drugačija, Crna legija je zagospodarila terenom, imali su posjed i bili osjetno opasniji no ranije. U 27. i 28′ po jedna odlična obrana na svakoj strani, a onda u 29. prvo vodstvo Crnih. Strijelac naravno Velimirović, a asistent živi zid Playa. Slobodni udarac iskosa sa 10ak metara koji nije izveden snažno prošao je između dvojice igrača i završio u golu. Na nova uzbuđenja čekalo se do 35′ kada je najprije Ćavar izbacio svog čuvara i dobro pucao, no Zeba je odlično reagirao, a onda s druge strane Soldo odgovara Velimiroviću i poravnava na 3:3. Crna legija skupila je vrlo rano 5 prekršaja, a u 35. i šesti koji znači udarac s 10 metara koji je Soldo pretvorio u svoj treći pogodak na ovoj utakmici a ukupno 9 na turniru čime je postao vodeći strijelac. U 38′ i Play je skupio 5 faulova, iz njega je Velimirović uzdrmao vratnicu, a u 40′ novi prekršaj Playa i udarac s 10 metara za Velimirovića koji je pogodio i postavio konačnih 4:3. Imao je isti igrač do kraja još jednu priliku s istog mjesta no drugi put uspješniji je bio Zeba. Izborila je Crna legija tako polufinale, teže od očekivanog, no ne može se reći da nije zasluženo. Ekipa Fitness kluba Play ako ostane na okupu samo sportskim čudima u seriji u budućnosti neće podići Zlatka, pehar namjenjen pobjedniku požeškog turnira.

Autodijelovi Tokić – Vallis Aurea 2:5

Susret koji se iščekivao s najvećim nestrpljenjem bio je onaj između Autodijelova Tokić i Vallis Auree, dvoboj iskusnih igrača Slavije i mladosti Tim osvježenja i vidovačkog Dinama. Utakmicu je vrlo dobrim udarcem otvorio Jakovljević, no Klasić je bio na pravom mjestu. U 4′ pomalo i sporna situacija, Žuljević je povukao jednu loptu, u trenutku kada ju je odložio za Rotima je fauliran a suci su odmah svirali faul, a stotinku kasnije Rotim je sjajno pogodio, neobranjivo za Petkovića, no od gola – ništa. Ne može se reći da su suci pogriješili, ali da su pustili prednost isto tako bi bili u pravu. U 9′ najveća šansa za Tokiće, lijepo su izigrali protivnika, Mislav Brnčić je dobio loptu iza leđa obrane po sredini gola no u primanju je otišao previše desno nakon čega Petković nije imao problema zaustaviti njegov udarac. U 11′ Josip Jakovljević je još jednom pokazao da je riječ o pravom velemajstoru kada primi loptu s igračem na leđima. Bez pomoći suigrača nemoguće ga je čuvati 1 na 1, u sekundi se oslobodio čuvara i rutinski pogodio za vodstvo Valis Auree. Dvije minute potom još jednom je Jakovljević izmamio pljesak s tribina, ovoga puta tukao je odlično iz voleja no Klasić je to uspio zaustaviti. U 15′ Majstorović je pokazao da mu nadimak Majstor nije dodjeljen zbog prezimena nego nogometnog umijeća. Primio je loptu uz desnu aut liniju, povukao prema sredini i odapeo “u 90” – tu ni Klasić nije mogao baš ništa! Minutu kasnije Marko Banožić sjajno je poslužio Rotima koji je ostao sam pred Petkovićem koji je izišao kao pobjednik iz tog dvoboja te se na odmor otišlo s 2:0 za Aureu.

U nastavku prva prijetnja Petkoviću bio je on sam. Tokići su izveli korner a iskusni vratar Slavije gotovo je sam zabio, no lopta je ipak otišla u novi korner. U 25′ Tokići su bili najbliže smanjenju zaostatka, najprije je Tomislav Banožić snažno tukao u sami kut no Petković to skreće u korner nakon kojeg Žuljević pogađa vratnicu.. I onda su se Tokići pomalo raspali na 2-3 minute što je Vallis Aurea naravno iskoristila. U 28′ i 30′ pitanje pobjednika odlučio je Marko Šubara. Prvi pogodak je bio zaista prekrasan. Ivan Peharda je povukao loptu sa svoje polovine, odigrao brata Mateja koji iz prve na drugoj stativi pronalazi Šubaru koji pogađa za 3:0. Četvrti pogodak Auree bio je poklon Tokića, Marko Banožić je pokušao glavom izbaciti loptu no savršeno je asistirao Šubari koji iz prve topovski pogađa Klasićevu mrežu. Još je neko vrijeme trajala smušenost u redovima Tokića, a onda su u posljednjih 5 minuta zaigrali zaista dobar nogomet, izvadili su golmana i dva puta izigrali obranu Auree, i ipak ublažili poraz iako su doduše i primili još jedan gol. U 36′ Žuljević je izveo korner a Luka Šporčić se našao na pravom mjestu i smanjio zaostatak. U 38′ su Tokići odigrali sjajnu akciju na kraju koje je Luka Rotim ostao sam na lijevoj strani od kud je prizemnim udarcem uspio svladati Petkovića, a utakmicu je golom zaključio Majstorović koji se na sredini terena dokopao jedne lopte i preciznim udarcem svladao privremenog “vratara” Tokića. Iako su AD Tokić sasvim sigurno vrlo kvalitetna i potentna ekipa, ovdje je bila jasna razlika u kvaliteti i iskustvu, dok u Vallis Aurei redom igraju trećeligaški igrači, u Tokićima je samo jedan takav, a i on se vratio u 1. ŽNL, ali bez obzira na to očekivali smo veći otpor Tokića koji će svoju šansu za veliki rezultat čekati do sljedeće godine.

 

Caffe bar Sportivo – Očna optika Abrić 1:1 (2:4p)

Posljednjeg polufinalista saznali smo nakon susreta Sportiva i Abrića, a bila je to kopija one prve utakmice dana. Ipak, u ovom susretu Sportivo je imao izraženiju dominaciju. Marko Zelenika u 2′ imao je priliku dovesti Sportivo u vodstvo, no u situaciji 1 na 1 pokušao je driblati vratara što mu nije pošlo za nogom. U 5. minuti Domagoj Kovačević igrao je rukom u svom šestercu, no sudački dvojac je to vidio kao nenamjerno igranje i pokazao na korner za Sportivo. U 8. minuti istaknuo se vratar Abrića Matko Kovačević s dvije izvrsne obrane, najprije je zaustavio dalekometni pokušaj Šulca, a zatim i onaj Marka Zelenike s 2-3 metra. Nakon nekoliko promašaja stariji Zelenika napokon je pogodio, sjajno ga je poslužio Matej Glasnović za vodstvo Sportiva. Nije dugo bila aktualna prednost Sportiva, u jednoj sveopćoj gužvi lopta je nekako migoljila prema praznoj mreži, a u utrci do nje Josip Nikolaš je bio brži od obrane Sportiva i vratio stvari na početak. U 18′ skoro preokret, Grbeš je snažno tukao a Marić nespretno reagirao i odbio loptu u korner, nije to bilo daleko od ulaska u okvir gola. U nastavku susreta Ivan Gelo je sjajno poslužio Marka Zeleniku koji je ovoga puta zakasnio na loptu pa je još jedna situacija koja je mirisala na gol otišla u nepovrat. U 30′ sjajna asistencija Golića za Novinca koji je odlično tukao no Marić je ovoga puta bio sjajan. U 32′ na drugoj strani blizu gola bio je Šulc, no njegov snažan udarac iz slobodnog udarca čudesno brani Kovačević. Minutu kasnije sjajnom paradom uzvraća Marić nakon topovskog udarca Novinca. Ulaskom u posljednjih 5 minuta i jedni i drugi su rizik smanjili na minimum, pa je jedina prava opasnost bio dalekometni pokušaj Tomislava Zelenike u posljednjim sekundama koji je Kovačević odbio u korner.

Sedmerce je uspješno otvorio Domagoj Kovačević, pogotkom je odgovorio Glasnović, a novu prednost Abriću donio je Golić. Nakon njega loptu je uzeo Gelo čiji je udarac obranio Matko Kovačević i time donio ogromnu prednost svojoj ekipi, a prolazak i njihovo prvo polufinale potvrdio je Marko Grbeš.

Prije četvrtfinalnih utakmic seniora odigrane su polufinalne utakmice veteranskog turnira. Branitelj naslova Rampa Spin Valis je nakon penala bila bolja od Vallis Auree. Nakon 30 minuta igre bilo je 1:1. Povela je Rampa u 8. minuti  pogotkom Zdravka Novaka koji po najavama igra svoj posljednji turnir. Izjednačio je Milan Marčinović tri minute poslije, a do kraja susreta rezultat se nije mijenjao. Za Rampu su penale zabili Goran Stevanović, Jako Novak i Davor Fuček dok je kod Vallis Auree siguran bio Stipo Martinović. Tako je Rampa ukupnim rezultatom 4:2 prošla u finale gdje će pokušati obraniti naslov protiv Alabame koja je u drugom polufinalu rezultatom 3:2 bila bolja od Wiener osiguranja. Alabama je imala vodstvo od 2:0 pogocima Mire Raguža u 5. i Dinka Šulca u 17. minuti. Wiener se vratio s dva pogotka Josipa Cipra u 18. i 20. minuti. Pobjedu Alabami donio je Zoran Bošnjaković pogotkom u 26. minuti. Alabama nikad nije osvojila turnir i sigurno će imati veći motiv od Rampe koja je ipak favorit u finalnom susretu. 

U današnjem prvom seniorskom polufinalu sastaju se Caffe bar Rubikon i Vallis Aurea. To je malonogometni klasik na požeškom turniru, ekipe koje su godinama u završnici, koje se odlično poznaju i sasvim sigurno će biti puno uzbuđenja. S obzirom na dosadašnji tok turnira i prilično lak prolazak svih prepreka koje su ozbiljno shvatili, Aurea kreće kao favorit i u ovaj susret, no sigurno će im Rubikon biti najveća i najteža prepreka u dosadašnjem toku turnira. Prije polufinalista odigrat će se utakmica za 3. mjesto veterana između Vallis Auree i Wiener osiguranja, a nakon seniora na parket će finalisti veteranskog turnira ekipe Rampe Spin Vallis i Alabame. U 21,00 sati u drugom polufinalu sastaju se Crna legija i Očna optika Abrić. Prema viđenom do sada Legija je favorit, posebno ako Ćavar bude na parketu na vrijeme, no i Play je pokazao da se može nositi s njima, a u odnosu na njih Abrići su puno čvršći i iskusniji protivnik, pa možemo očekivati puno uzbuđenja u tom susretu. Ponovno očekujemo i prepunu dvoranu, posljednja dva dana su tribine Grabrika zaista sjajno ispunjenje, a momci na terenu to opravdavaju odličnim nogometom.

 

Rezultati - Četvrtak, 04. 01. 2018. – 12. dan – Četvrtfinale

Rampa Spin Valis - Valis Aurea 1:1 (4:2p) (Polufinale Vet)

Alabama – Wiener osiguranje 3:2 (Polufinale Vet)

SMC Pleternica – Caffe bar Rubikon 0:0 (1:2p)

Crna legija – Fitness klub Play 4:3

Autodijelovi Tokić – Vallis Aurea 2:5

Caffe bar Sportivo – Očna optika Abrić 1:1 (2:4p)

 

Petak, 05. 01. 2018. – 13. dan – Polufinale

18,30 Utakmica za 3. mjesto  Veterani : Vallis Aurea – Wiener osiguranje

19,20 Polufinale Fond : Caffe bar Rubikon – Vallis Aurea

20,10 Finale Veterani : Rampa Spin Valis – Alabama

21,00 Polufinale Fond : Crna legija – Očna optika Abrić

 

Subota, 06. 01. 2018. – 14. dan – Finale

19,10 Utakmica za 3. mjesto – Fond

21,00 Finale – Fond

Pročitano 2660 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 05 Siječanj 2018 12:36