Četvrtak, 04 Siječanj 2018 01:00

Crna legija, Caffe bar Sportivo, Vallis Aurea i Očna optika Abrić osigurali četvrtfinale 27. BMNT "Požega 2017"

POŽEGA -  Sinoć su odigrane preostale 4 utakmice osmine finala Božićnog turnira Požega 2017 pred prepunim Grabrikom koji je imao priliku uživati u tri odlične i jednoj spektakularnoj utakmici, a nakon njih poznati su parovi današnjih četvrtfinalnih dvoboja.

Caffe bar Samson – Crna legija 4:4 (5:6)

Očekivalo se da je ova utakmica finale prije finala a tako je na kraju i bilo, na ovakvom finalu pozavidjela bi i Kutija šibica. Bilo je to najbržih 40 minuta odigranih na Požeškom turniru u posljednjih nekoliko godina, jednostavno se utakmica gledala bez treptanja. Krenulo je naravno vatreno, Legija je držala loptu a Samson visoko pritisnuo i čekao krivi korak momaka u crnom. U 3′ korner za branitelje naslova, lopta je došla do Maria Ćubela koji se sjajno oslobodio svog čuvara i vrhom patike spremio loptu iza nemoćnog Mate Vasića. Samo 4 minute kasnije Samson je povećao prednost. Ponovno je u jednoj od glavnih uloga omaleni Ćubel koji je iznio loptu sa svoje polovine, predao je Nikoli Zebi koji se probio do gola i snažnim udarcem probio blok Legije i na drugoj stativi pogodio Brune Bobana od kojeg se lopta sretno i spretno odbija u gol za veliku prednost Samsona. Taj drugi pogodak je napokon probudio Crnu legiju, krenuli su konkretnije prema naprijed bez puno kruženja u svojoj polovini. Prvi konkretan učinak dogodio se u 9′ kada su bili vrlo blizu smanjanja. Tri puta su vrlo opasno tukli no najprije je lopta završila u bloku, zatim je Ivan Majetić sjajno intervenirao a onda je treći pokušaj crnih završio na gredi. Nije dugo trebalo čekati na odgovor, u 12′ Zeba je ostao sam pred Vasićem koji padom u noge spašava svoju mrežu, a dvije minute nakon toga još je jednom Zeba u glavnoj ulozi, ovoga puta na drugoj strani kada je s linije izbio loptu u korner nakon udarca Mislava Kusture. Bio je to znak potpunog preuzimanja kontrole Crne legije, redale su se njihove prilike, najistaknutije su bile one Velimirovića i Ćavara u 16. i 17′ no ili su se ispriječili centimetri ili Majetić. U 19′ Legija je smanjila preko Joška Jelavića. Ponovno su čak tri puta tukli u jednoj akciji, a onaj treći je ponovno Majetić zaustavio ali samo je odbio do Jelavića kojem nije bilo teško s 3 metra pogoditi mrežu. Odmah u sljedećem napadu ponovno odličan udarac Legije, odnosno Mislava Kusture, no otišla je lopte tik pored vratnice, a još bliže golubio je na drugoj strani Tomislav Baltić čiji je topovski udarac okrznuo gredu.

I početak drugog dijela je bio vatren, Bruno Boban ukrao je loptu neopreznom Mati Vasiću i kada je ispred sebe imao samo jednog igrača i loptu pod kontrolom pogodio je – vratnicu. Zanimljiva situacija u 23′, Samson je izveo korner, odigrana je duga lopta na drugu stranu gdje Baltić iz prve puca ali lopta odlazi prema sredini gdje silovito u glavu pogađa Velimirovića i odlazi prema golu gdje Vasić uz puno muke odbija u novi korner. U 27′ legendarni Mile Pavelić ponovno donosi dva pogotka prednosti Samsonu, nakon jedne gužve iskusni napadač prima loptu na 4-5 metara od Vasića i rutinski je plasira iza bivšeg suigrača. Niti tu se Legija nije predala, a gledatelji su imali priliku vidjeti najljepši potez dosadašnjeg dijela turnira. Mislav Kustura je napravio ono što vjerojatno nikada nitko nije i neće napraviti ponajboljem nogometašu Požeštine u posljednjih nekoliko godina. U jednoj akciji čak je tri puta “slomio kičmu” Podobniku i onda “špicom” zabio za 3:2. Čini se nekako da je to bio trenutak kada su se tribine okrenule na stranu “gostiju”, kada su sve glasnije počeli pljeskati njihovim potezima i negodovati na odluke sudaca. Nakon ovog gola usljedilo je maleno zatišje u onda ponovno – Ćubel. Ovoga puta je iz slobodnog udarca gromovito pogodio gredu u 32′, a u sljedećoj – kazna. Po tko zna koji put Crna legija je odigrala odličnu akciju, ali ovoga puta su imali i završnicu, Dražen Ćavar je ostao sam na drugoj stativi i lako pogodio za 3:3. Nije tu naravno bio kraj uzbuđenjima, u 34′ Crni ostaju s igračem manje što Samson vrlo brzo koristi preko Marija Pavelića koji je iskoristio genijalno proigravanje kroz noge Podobnika za novu prednost branitelja naslova. U 37′ minuti najprije Ćavar pogađa okvir Samsonovog gola, a zatim slijedi i faul za Legiju točno na 6m od gola, a nakon prigovora i isključenje za Samson. Ćavar je izveo slobodnjak, snažno pogodio suprotnu vratnicu od koje se lopta odbila pred Dinu Velimirovića koji ju je ugurao u gol za novo poravnanje. Samson se odlično obranio s igračem manje, tek su dva puta dozvolili protivniku da šutira s distance, a onda su posljednjih 6 sekundi ponovno Žuti imali igrača više nakon što je isključen Vasić, no bilo je premalo vremena za promjenu rezultata pa je o prolasku u četvrtfinale odlučivala lutrija sedmeraca. Prvi je sedmerac realizirao Ćavar, zatim je Mario Pavelić pogodio gredu, a promašajem mu je odgovorio Jelavić. Tomislav Baltić je rutinski zabio svoj sedmerac za poravnanje, a Velimirović je donio prednost Crnoj legiji. Šesti sedmerac izvodio je Podobnik, a njegov udarac zaustavio je sjajni Mato Vasić i odveo Crnu legiju u četvrtfinale. Bila je to zaista fenomenalna predstava i jednih i drugih, tko god da je prošao bilo bi zasluženo, a s obzirom da je to Crna legija nakon ovakve partije definitivno su postali favorit za konačni trijumf iako ima još ozbiljnih konkurenata. Sljedeći protivnik Crnoj legiji je Fitness klub Play, večeras s početkom u 20,10 sati. 

Mojito caffe bar – Caffe bar Sportivo 2:7

Nakon spektakla Crne legije i Samsona tko god izišao na parket morao je ostaviti lošiji dojam, a tako je i bilo. Pod dojmom te prve utakmice ogled Caffe bara Mojito i Caffe bara Sportivo djelovao je malo usporeno, no imalo se što i ovdje vidjeti. Očekivano je iskusnija momčad Sportiva kontrolirala igru, a u 2′ su braća Zelenika stvorili lijepu prigodu za Šulca čiji udarac odlazi iznad gola. U 3′ minuti vodstvo – Mojita! Istrčali su jednu brzu kontru, a kada se već činilo da je lopta izgubljena nekako je došla do Kristijana Zapalca koji je bio brži od Marića i gurnuo je loptuu praznu mrežu. U 6. minuti Matias Šulc poravnava nakon prekrasne akcije. Upravo je Šulc oduzeo loptu na centru, odigrao za Marćetića koji ju je prosljedio petom ponovno Šulcu koji onda rutinski pogađa za 1:1. Nastavila se dominacija Sportiva u posjedu, no mlada ekipa Mojita se odlično branila sve do 10′ kada Včelik sjajno proigrava Marka Zeleniku koji s 3-4 metra nema problem zabiti. Sljedeća uzbuđena čekali smo do 20′ kada najprije Valentin Mikić bježi u jednu kontru i pogađa vratnicu, a nakon izgubljene lopte Sportiva u posljednjim sekundama Mojito pokušava dugom loptom, vratar Sportiva Robert Marić nevjerojatno griješi i boksa loptu u vlastitu mrežu za 2:2 na odmoru. U drugom poluvremenu ponovno u 3′ Sportivo dolazi do prednosti. Ovoga puta strijelac je Krešimir Vidović koji je iskoristio jedan odbijanac nakon odlične obrane Ronalda Hodaka. Kada je u 27′ Šulc postigao svoj drugi gol i donio dva pogotka prednosti Sportivu stvar je bila gotova, bilo je samo pitanje koliko će do kraja iskusnija ekipa zabiti. A nazabijali su se u posljednjih 5 minuta. Najprije je Vidović zabio za 5:2, zatim Marko Zelenika za 6:2, a u posljednjoj minuti Krešimir Vidović postavlja konačnih 7:2 svojim trećim golom na utakmici.

NK Jeronim Obrt za usluge Trto – Vallis Aurea 0:6

Treći susret bio je i najmanje zanimljiv, Vallis Aurea bila je veliki favorit protiv MNK Jeronim Obrt za usluge Trto i to su zorno pokazali. Već u 3′ Josip Jakovljević je na drugoj stativi dočekao povratnu loptu i donio prednost Pleterničanima. U 13′ Stjepan Adžić imao je priliku vratiti Jeronima u igru, no kada je izišao sam pred Petkovića tukao je iznimno loše, daleko od gola. U 15′ pala je odluka, Paulić je izgubio loptu na sredini terena, Alen Jelčić ju je povkao i odigrao za Maria Majstorovića koji bez milosti prema svojim Kutjevčanima pogađa za 2:0. Završnica prvog dijela donijela je još dva pogotka u mreži Jeronima, najprije je Matej Peharda sam oduzeo loptu i povećao na 3:0, a zatim se u strijelce upisuje i Tomislav Valentić koji je spremio jedan odbijanac za 4:0 na odmoru. Drugo poluvrijeme je bilo samo pitanje rutine, Jeronim je u 32′ preko Paulića pogodio vratnicu, a u posljednjim minutama Vallis Aurea preko Valentića i Jakovljevića potvrđuje visoku pobjedu i vrlo uvjerljivo ulazi među 8 najboljih, sasvim sigurno kao ozbiljan pretendent za konačni trijumf, no njih čeka ozbiljna prepreka večeras kada će na parket protiv Autodijelova Tokić.

Darmopil instalacije NK Kaptol – Očna optika Abrić 3:4

Nakon ove pomalo uspavanke zbog rezultatske izvjesnosti za kraj dana ponovno jedna sjajna predstava. Na parket su istrčale dvije podjednake ekipe, Darmopil instalacije NK Kaptol i Očna optika Abrić i prikazale zaista uzbudljiv nogomet. Uvodnih 5 minuta proteklo je u ispitivanju snaga, a onda nevjerojatan promašaj Marka Grbeša koji je sa samo 3 metra promašio potpuno prazan gol. Minutu nakon toga Bruno Golić pogađa gredu, a dominaciju Abrića u 7′ je okrunio upravo Grbeš, no veliki dio posla obavio je Ivan Jakešević koji je izišao kao pobjednik u jednom duelu na centru, povukao je loptu i na drugoj pronašao Marka Grbeša koji je ovoga puta bio koncentriran. U 10′ mala čarolija Duje Tokića, povukao je loptu sa svoje polovine, prošao dva protivnika i na kraju ispod golmana pogodio za 1:1. U 13′ Stipo Jakešević radi glupost, udara protivnika bez lopte i ostavlja svoje suigrače s igračem manje što Darmopili brzo koriste. Ponovno je u akciji najbolji igrač ekipe iz Kaptola Duje Tokić koji je primio loptu, varkom se u mjestu oslobodio čuvara i topovski pogodio pod gredu. U sljedećoj minuti korner za Kaptol, Valentin Pranjić ostao je sam kao duh na drugoj i zaista mu nije bilo teško povećati prednost svoje ekipe. Abrići su se pribrali tek u 18′ kada su imali slobodni udarac na 7m ali odličan udarac Grbeša sjajno je zaustavio mladi Ivan Mikić. U sam smiraj prvog poluvremena pogodak Ivana Jakeševića za 3:2. Piše se Jakešević pamti Golić. Fenomenalni napadač NK Požega uzeo je loptu u svom šestercu, sjurio se preko čitavog terena, otresao se nekoliko čuvara i onda kao na pladnju poslužio Jakeševića. Da je promašio bio bi to zločin prema suigraču! Drugi dio je krenuo pomalo sramežljivo, no onda se u jednoj minuti sve okrenulo, Jakešević se i sam pobrinuo za jedan gol. Dobio je loptu na 10ak metara od Mikića i prizemnim udarce pogodio za poravnanje. Odmah u istoj minuti slobodni udarac za Abriće na nekih 11-12 metara od gola. Kada je to tako a u ekipi imate Domagoja Kovačevića možete početi slaviti. Snažan i precizan udarac u suprotni kut i veliki preokret od 1:3 do 4:3 za Abriće. Krenuo je tada Kaptol prema naprijed što su Abrići odlično koristili za brze kontre, a do kraja se proslavio mladi vratar Kaptola Ivan Mikić. U 28′ je izludio napadače Očne optike Abrić i zaslužio ovacije s tribina kada je nanizao čak 4 obrane u samo jednom napadu protivnika. Slično se ponovilo i u 36′ kada je zaustavio dalekometni pokušaj Kovačevića i još jedan iz blizine Jakeševiću. Kaptol je najbliži izjednačenju bio u 38′ kada se Valentin Pranjić sjajno oslobodio pratnje, odlično i puca ali se ovaj put istaknuo i vratar Abrića Matko Kovačević. U 39′ Plešić je sjajnim volejem pogodio gredu, a u posljednjim sekundama Kaptol je skupio 6 prekršaja pa je Golić imao prigodu sa 10 metara, no njegov pokušaj nije završio među oblacima samo zahvaljujući činjenici da se igralo u dvorani.

Prije seniora veterani su odigrali dvije preostale četvrtfinalne utakmice. Cor je pogotkom Nene Hodaka u 13. minuti poveo protiv Alabame koja je već minutu poslije pogotkom Darka Pandžića došla do izjednačenja. Miro Raguž je dvije minute prije kraja postigao pogodak za 1:2 i osigurao svojim suigračima iz Alabame prolaz u polufinale. Alabama nikad nije osvojila Turnir veterana i sigurno imaju velik motiv da ove godine odu do kraja. Wiener osiguranje je polufinale osiguralo uvjerljivom pobjedom rezultatom 5:0 protiv Hvidre. Pogotke su postigli Josip Cipar (2), Željko Metlar, Igor Bošnjak i Drago Pavić. U polufinalu Alabama igra protiv Wiener osiguranja koje također nikad nije osvojilo turnir, a igrači te ekipe godinama su igrali pod imenom Luzeri Čaglin. Treći polufinalist Vallis Aurea također nije nikad osvojila turnir a protivnik u polufinalu im je Rampa Spin Valis čiji igrači brane naslov, a osvojili su turnir i 2014. godine. 

Večeras nas čeka ponovno sjajna večer, sve bolja od bolje utakmice. Nakon veteranskih polufinala prvi dvoboj seniorskog turnira igraju SMC Pleternica i Caffe bar Rubikon. I jedni i drugi imaju svojih aduta, obje ekipe su sposobne izboriti polufinale, igraju sličan nogomet i po svemu sudeći možemo očekivati jednu tvrdu utakmicu, rovovsku bitku svih 40 minuta. Nakon njih na parket će Crna legija i Fitness klub Play. Crna legija je pobrala simpatije gledatelja lijepim nogometom, a sada će im na suprotnoj strani stajati mlada, poletna ekipa predvođena Mateom Itrakom i raspucanim Mirkom Soldom. Dojam je da je Legija popriličan favorit, no da “bodybilderi” znaju igrati i mogu se suprotstaviti i ovakvim ekipama kada se igra 5+1 nije uopće dvojbeno. Treći dvoboj možda je i najzanimljiviji dio dana. Autodijelovi Tokić vs Vallis Aurea. Vallis aurea već godinama igra same završnice, iskusni su i kvalitetni, znaju kako igrati na rezultat i to im je velika prednost. S druge strane Tokići su mladi, brzi i bez respekta. I da, imaju Luku Rotima i Tomislava Žuljevića, igrače koji rade razliku i ako će Žuljević biti zdrav ne bi bilo nekakvo iznenađenje da preskoče Vallis Aureu koja je pojedinačno objektivno kvalitetnija ekipa. O posljednjem polufinalistu odlučit će Očna optika Abrić i Caffe bar Sportivo. Još jedna zanimljiva utakmica, Sportivo ipak u nju ulazi kao favorit, no s druge strane će im stajati odlična ekipa, borbena, čvrsta i ekipa koja ima – Jakeševića i Golića. Sjajna nogometna večer je pred nama, zaista se isplati potegnuti u SD Tomislav Pirc večeras!

 

Rezultati - Srijeda, 03. 01. 2018. – 11. dan – Osmina finala

Cor - Alabama 1:2 (Četvrtfinale Vet)

Hvidra - Wiener osiguranje 0:5 (Četvrtfinale Vet)

Caffe bar Samson – Crna legija 4:4 (5:6p) (B)

Mojito caffe bar – Caffe bar Sportivo 2:7 (F)

MNK Jeronim Obrt za usluge Trto - Vallis Aurea 0:6 (G)

Darmopil Instalacije NK Kaptol – Očna optika Abrić 3:4 (H)

 

Četvrtak, 04. 01. 2018. – 12. dan – Četvrtfinale

18,00 Rampa Spin Valis - Valis Aurea (Polufinale Vet)

18,40 Alabama – Wiener osiguranje (Polufinale Vet)

19,20 SMC Pleternica – Caffe bar Rubikon (1)

20,10 Crna legija – Fitness klub Play (2)

21,00 Autodijelovi Tokić – Vallis Aurea (3)

21,50 Caffe bar Sportivo – Očna optika Abrić (4)

 

Petak, 05. 01. 2018. – 13. dan – Polufinale

18,30 Utakmica za 3. mjesto – Veterani

19,20 Polufinale Fond (1–3)

20,10 Finale – Veterani

21,00 Polufinale Fond (2–4)

 

Subota, 06. 01. 2018. – 14. dan – Finale

19,10 Utakmica za 3. mjesto – Fond

21,00 Finale – Fond

 

(Tekst i foto : Mijo Jozić - Sportalo.hr) 

Pročitano 3170 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 11 Prosinac 2018 12:29