Petak, 17 Studeni 2017 01:00

Futsal Dinamo u siječnju 2018. dolazi u Požegu odigrati humanitarnu malonogometnu utakmicu protiv Caffe bara Sportivo

POŽEGA – U siječnju 2018. u Požegi će se odigrati humanitarna malonogometna utakmica između Caffe bara Sportivo i Futsal Dinama, člana 1. Hrvatske malonogometne lige.

Ekipa Caffe bara Sportivo bit će sastavljena od selekcije najboljih igrača 1. i 2. Županijske malonogometne lige Požeško – slavonske koje će izabrati i voditi Dejan Marić dugogodišnji vratar i voditelj MNK Bonita (Požega) koja je dugi niz godina uspješno nastupala u 2. HMNL – Istok.

Futsal Dinamo je nakon 6. odigranih kola na 3. mjestu 1. HMNL sa 15 bodova odnosno samo bodom manje od vodećeg Split Tommya. Trener je legenda hrvatskog futsala Mićo Martić, bivši reprezentativac i izbornik reprezentacije Hrvatske, a igraju poznata hrvatska futsal imena Matija Đulvat, Matija Capar, Vedran Matošević, Davor Kanjuh i drugi.

Utakmicu organizira Požeški športski savez za pomoć osmogodišnjoj djevojčici Katarini Drakulić koja boluje od cerebralne paralize i od rođenja je u kolicima. Liječila se u raznim bolnicama a posebne terapije je imala ove jeseni u Poliklinici Glavić u Zagrebu i Dubrovniku. Takve terapije obavljaju se samo još u Njemačkoj i Švicarskoj, a davale su joj izglede da postepeno ustane iz kolica i samostalno hoda. To se i dogodilo nakon sedam tjedana terapija a Katarina se u slobodne dane ( terapije su se obavljale pet dana u tjednu) čak vratila i u školu kako ne bi zaostala za svojim vršnjacima. Katarinine terapije ne plaća HZZO, jer Poliklinika s njima nema sklopljen ugovor, pa obitelj Drakulić sama mora osigurati velika financijska sredstva jer tjedna terapija stoji oko 10 000 kuna i to bez troškova boravka, hrane i prijevoza. Do sada su im donacijama pomogli mnogi pojedinci i firme. Broj računa u Podravskoj banci na koji se mogu uplatiti donacije za pomoć Katarini je HR0523860023100754269.

Katarina je inače kćer Zorana Drakulića, predsjednika i voditelja MNK Zarilac. Utakmica Caffe bar Sportivo – Futsal Dinamo će se odigrati u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc u Požegi. Ulaz će biti 10 kuna, a ulaznice će se moći nabaviti na više mjesta u Požegi i Pleternici dva tjedna prije susreta.

Futsal Dinamo se rado odazvao na ovu akciju, a točan termin susreta bit će određen početkom prosinca kada Futsal Dinamo bude znao svoje prvenstvene obveze u siječnju kao i obveze svojih igrača na malonogometnim turnirima. Predigru ovom susretu odigrat će MNK Zarilac i MNK Pleternica.

Futsal Dinamo ove jeseni je u Slavoniji već odigrao sličnu humanitarnu utakmicu kada je 29. rujna gostovao u Donjem Miholjcu i protiv prvoligaša Osijek Kelmea odigrao susret u sklopu akcije „Hodaj Martina“ za pomoć 24- godišnjoj Martini Kolesarić koja ide na iste terapije kao i Katarina Drakulić. Dan poslije zagrebački prvoligaš u Valpovu je uveličao proslavu 20 godina MNK Mala Mljekara, člana 2. HMNL – Istok koji se također uključio u akciju za Martinu.

Tako će nakon 12 godina ponovno u Požegi gostovati jedan hrvatski malonogometni prvoligaš. Tadašnja  MNK Bijela kuća Požega, član 2. HMNL – Istok koja je u sezoni 2005./2006. igrala i kvalifikacije za 1. HMNL je u prijateljskom humanitarnom ogledu odigranom u proljeće 2006. godine u požeškom Grabriku ugostila najtrofejniji hrvatski malonogometni klub MNK „Brodosplit“ (današnji Split Tommy) u čijim redovima je tada igralo desetak hrvatskih malonogometnih reprezentativaca te Robert Jarni, proslavljeni hrvatski nogometni i malonogometni reprezentativac. Utakmica je završila rezultatom 4:9 za goste koji su u toj sezoni bili prvaci Hrvatske. Nekoliko dana ranije Bijela kuća je u požeškom Grabriku u četvrtfinalu Hrvatskog malonogometnog kupa  igrala protiv MNK Promet Orkan (Zagreb) koji je sezonu prije bio prvak Hrvatske (2004./2005). Utakmica je završila rezultatom 5:8 za goste.

Ljubitelji malog nogometa u Požeštini će tako nakon završetka tradicionalnog 27. Božićnog malonogometnog turnira „Požega 2017“ moći uživati u još jednom kvalitetnom malonogometnom događaju.

Pročitano 2529 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 20 Studeni 2017 09:38