Srijeda, 11 Siječanj 2017 01:00

Rampa Spin Valis osvojila 26. BMNT "Požega 2016" u kategoriji veterana

POŽEGA - U sklopu polufinalne večeri fonda nagrada svoje finalne utakmice 26. Božićnog malonogometnog turnira odigrali su veterani. 

Prvi su na parket istrčali veterani, Kelvin i Disco bar Platinum odigrali su susret za 3. mjesto koji nije pretjerano oduševio. I jedni i drugi su ušli prilično indisponirano od samog početka, nekako su samo čekali da odrade posao. Prva kakva takva opasnost u 5. minuti, Nevio Berdi je tukao iz slobodnog udarca, no lopta od bloka odlazi u korner, odmah u istoj minuti i Šubara na drugoj strani puca, no pored gola. U 7. minuti Pekčec daje dobru loptu u šesterac gdje Mario Engelmann nije dobro reagirao, a Pekčec i u 9. dobro kombinira sa Berdijem koji nije dobro pucao sa 7-8 metara. Slijedilo je novo zatišje sve do posljednje dvije minute kada je dva puta Platinumu zaprijetio Bešlić, a po jednom Mitrović i Hodak.

U nastavku slična priča, ponovno nije bilo pretjerano lijepog nogometa, no ipak su i jedni i drugi više pucali, doduše uglavnom iz daljine i neprecizno. U početnim minutama više je prijetio Platinum, pucali su redom Rašić, Šubara pa Olšak, no i dalje nismo vidjeli prvi pogodak. Odgovor je Kelvin isporučio preko Pekčeca koji je sa 10-ak metara pucao protivničkom igraču kroz noge, ali i malo pored desne vratnice. Najbliže vodstvu bio je Kelvin u 23. minuti kada su odlično kombinirali Bešlić, Mitrović i Berdi koji je pogodio vratnicu, a samo 30ak sekundi kasnije Bešlić pogađa istu metu. Do kraja još vrijedi izdvojiti dobar šut Mežnarića kojeg je obranio Brkić. O trećeplasiranoj momčadi ovogodišnjeg veteranskog turnira odlučili su sedmerci, a uspješnija je bila ekipa Kelvina.

 

Do finala veterani stugli su Rampa Spin Vallis i Vallis Aurea 1. I jednima i drugima je naravno velika želja bila slaviti u ovom dvoboju, pa su krenuli vrlo oprezno, nitko nije riskirao i prvu situaciju bilježimo tek u 10. minuti kada je jedan slobodni udarac Vallis Auree skrenuo od zida i otišao metar od vratnice. U 13. minuti Gojko Soldo je ostao sam pred vratima protivnika, no spetljao se u prijemu i prilika je otišla u nepovrat. Do kraja uzbuđenje tek u posljednjoj minuti kada je Zdravko Novak dobro pucao, no iz odbijene lopte Aurea radi opasnu kontru, no ponovno nema strpljenja i snalažljivosti pred golom i na odmor se odlazi bez golova. U 17. minuti Stipo Martinović zabija za vodstvo Vallis Auree. Nakon jedne odbijene lopte poslije kornera Stipo Martinović lijepo pogađa suprotni kut Rampinog gola.

To je bilo upravo ono što je trebalo ovoj utakmici da se malo rasplamsa. Rampa je jurnula u napad, stvorili su nekoliko dobrih zgoda što je dalo priliku Saši Šijanu da se istakne s nekoliko odličnih obrana, a posebno je efektno izgledala situacija u 21. minuti kada je Fuček majstorski tukao iz okreta volejom, no popularni Šiki je to ukrotio bez problema. U 23. i 24. minuti veliki preokret, najprije je najbolji strijelac Rampe Jako Novak poravnao, a zatim Mile Kostić donosi vodstvo Rampi. Nakon jedne velike gužve Kostić puca, lopta nekako preskače preko Šijana koji je ipak izbacuje iz gola, no suci pokazuju da je prešla gol liniju i šalju Vallis aureu na centar. Naravno, tada se stvari mjenjaju, Rampa se povlači i vreba kontru koju su dočekali u 28. minuti kada su jurnuli 3 na 1, no nevjerojatno su se spetljali i bez poštenog šuta poslali loptu u gol aut. To je praktično bio kraj priče, Rampa je nakon 2012. i 2014. godine ponovno osvojila veteranski turnir!

Najbolji strijelac turnira je Gojko Soldo (Vallis Aurea) sa 5 pogodaka. Za najboljeg vratar izabran je Dražen Majstorović (Rampa Spin Valis) dok je njegov suigrač Ivica Gogić proglašen za najboljeg igrača turnira. 

Nagrade najboljim ekipama i pojedincima ispred organizatora Požeškog športskog saveza uručio je dopredsjednik Vlado Drkulec. 

 

(Tekst : Sportalo. hr )

(Foto : Kronika Požeško - slavonska)

Pročitano 2706 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 23 Siječanj 2017 14:51