Utorak, 22 Prosinac 2015 01:00

25. BMNT "Požega 2015" : Drugog dana u čak tri utakmice odlučivali penali

POŽEGA – U Sportskoj dvorani Tomislav Pirc drugog natjecateljskog dana odigrano je pet utakmica. U čak tri utakmice nije bilo pobjednika pa su izvođeni penali radi stjecanja prednosti u slučaju istog broja bodova. I ostale dvije utakmice bile su zanimljive i neizvjesne.

U prvoj utakmici Malonogometni klub Plamen i Mladež HDZ-a Temeljni ogranak Centar odigrali su neodlučeno 1:1. Poveli su igrači Mladeži pogotkom Stjepana Štetića pet minuta prije kraja. Tada se u igru kao igrač uključio i vratar Plamena Krunoslav Buturac kako bi njegova ekipa imala igrača više u polju. To se isplatilo dvije minute prije kraja kada je Josip Šipura zabio za 1:1. U izvođenju penala uspješniji su bili iskusniji igrači Plamena koji su slavili ukupnim rezultatom 5:4. Nakon prve serije od tri izvođača sa svake strane rezultat je bio 3:3. Za Plamen je tada još dva penala uspješno izveo Bruno Golić dok je Marin Majetić samo jednom zabio pa je prednost otišla na stranu Plamena.

U drugoj utakmici sastali su se ekipa Crne legije i Club Saloona. Legionari su prošle godine osvojili četvrto mjesto ali su se ove godine pojavili u dosta izmijenjenom sastavu sa puno novih igrača (Mato Vasić, Mario Pavelić, Kristijan Golik, Matej Kolembus, Valentino Podobnik, Jan Neruda) dok su jedino Nevio Berdi i Mile Pavelić igrali i prošle godine. Ekipa Club Saloona sastavljena je većinom od mladih kvalitetnih igrača iz Slavonskog Broda koji igraju za MNK Brod i MNK Brod 035 u 2. Hrvatskoj malonogometnoj ligi – Istok (Alen Stanić, Josip Nižić, Matej Gačić, Antun Jukić, Ilija Jagić, Adrian Popović, Ilija Vrbanić, Willy Mućaj). Uz njih u sastavu su bili i igrači NK Požege Andrej Miler i Petar Petrović kao i nogometaš Kutjeva Kristijan Jukić. Ekipu je okupio i s klupe vodi trener Dejan Marić koji je sve ove igrače vodio u kadetima i juniorima požeškog Malonogometnog kluba Bonita na brojnim regionalnim i državnim završnicama.  Do pogotka su prvi došli igrači Club Saloona kada je Adrian Popović zabio u 11. minuti. U 15. minuti Mile Pavelić je izjednačio nakon odlične asistencije Kristijana Golika na drugu vratnicu. Crna legija je do tog izjednačenja u samoj završnici prvog dijela došla s igračem više jer je jedan igrač Saloona isključen jer se nije udaljio od lopte nakon sučeva zvižduka. U 18. minuti najbolji igrač 23. BMNT „Požega 2013“ Mario Pavelić postiže pogodak za 2:1 i vodstvo Legije. Uporni igrači Club Saloona izjednačili su u 25. minuti preko Mateja Gačića. U posljednjih 5 minuta ove odlične utakmice pune prilika nije bilo pogodaka. U penalima bolje su se snašli iskusniji igrači Legije koji su konačnim rezultatom 4:3 stekli prednost. Penale za Legiju iskoristili su Valentino Podobnik i Mario Pavelić a za Club Saloon jedini penal zabio je Matej Gačić. U ovoj skupini se nalazi još i odlična ekipa Varteksa 97 pa će biti zanimljivo do kraja prvog dijela vidjeti tko će od te tri kvalitetne ekipe dočekati 2016. godinu na požeškom turniru odnosno izboriti osminu finala.

U trećoj utakmici Azzuro Sibinj je rezultatom 2:1 bio bolji od MNK Vladorene Pizzerie Mama mia koja je imala vodstvo od 0:1 od druge minute pogotkom Marka Drežnjaka. Tek u 18. minuti igrači prošlogodišnjeg osvajača 3. mjesta su uspjeli doći do izjednačenja preko Tomislava Topalovića koji je u 24. minuti postigao pogodak i za vodstvo od 2:1 koje se na kraju pokazalo i konačnim rezultatom.

MNK Oriovac prvi put nastupa na požeškom turniru, a u svojoj prvoj utakmici Oriovčani su ostvarili pobjedu rezultatom 2:0 protiv MNK Legacy za koji nastupaju igrači iz općine Brestovac. Pogotke su postigli Davor Nožinić u 6. i Nikola Kuterovac u 19. minuti.

Posljednja utakmica dana između NK Eminovaca i Pekare Klas završila je neodlučeno, 1:1. Poveli su „pekari“ pogotkom Josipa Ciglara u 11. minuti a izjednačenje Eminovcima donio je Antonio Šarić u 19. minuti. Šarić je bio i siguran izvođač penala kao i njegov suigrač Boris Tilinger. Kako igrači Pekare Klas oba penala nisu iskoristili prednost je pripala Eminovcima rezultatom 3:1.

Trećeg dana turnira, u srijedu, 23. prosinca, na programu je čak 9 utakmica koliko je ukupno odigrano u prva dva dana.

Prve utakmice na turniru odigrat će neki od favorita ovogodišnjeg turnira. Riječ je o ekipi Četiri šanka te o dvije ekipe iz Slavonskog Broda (Percom dostava plina i Pizza cut Simplex).

Ekipa Četiri šanka je osvajala turnire 2012. (Pizza bar Aureus) i 2013. (Pizza bar Aureus Caffe bar Samson) godine. Sada su u svom nazivu dodali još dva sponzora (Zlatni lug i Platinum) pa su došli do zanimljiva imena Četiri šanka. Ekipu predvode braća Nikola i Josip Zeba te Josip Martinović i Matias Šulc.

 

Utorak, 22. 12. 2015. – 2. dan

MNK Plamen – Mladež HDZ Temeljni ogranak Centar 1:1 (5:4p)

Crna legija – Club Saloon 2:2 (4:3 p)

Azzuro Sibinj – MNK Vladorena Pizzeria Mama mia 2:1

MNK Oriovac – MNK Legacy 2:0

NK Eminovci - Pekara Klas 1:1 (3:1p)

 

Srijeda, 23. 12. 2015. – 3. dan

17,20 Club Saloon – Vinogradarstvo i vinarstvo Kitanović Caffe bar Leona Caffe bar Centar

18,00 NK Mladost Pavlovci – Percom dostava plina SB

18,40 MNK Moby dick Batrina – Autodijelovi Tokić

19,20 Percom dostava plina SB – Vina Soldo

20,00 Četiri šanka – Jedino Požega

20,40 Pizza cut Simplex SB - NK Eminovci

21,20 MNK Alabama Mojito bar – Fast food Pink panter

22,00 Slavonija juniori – Alibi bar

22,40 NK Parasan Golobrdci - Vinogradarstvo i vinarstvo Kitanović Caffe bar Leona Caffe bar Centar

Pročitano 3155 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 23 Prosinac 2015 09:39