Četvrtak, 24 Ožujak 2016 01:00

Održan Uskrsni kuglački turnir

POŽEGA – Na Gradskoj kuglani jučer je održan tradicionalni Uskrsni kuglački turnir na kojem je nastupilo 13 požeških kuglačkih klubova.

Prvo mjesto osvojili su kuglači PPK Kutjeva, drugi je Obrtnik, a treća Požega.

Predsjednik Županijskog kuglačkog saveza Marijan Jurić dodijelio je pehare najboljim ekipama na turniru kao i najboljim ekipama Županijske kuglačke lige koja je završila sa svojim doigravanjem.

Prvo mjesto osvojila je Hvidra koja je osigurala plasman u 3. Hrvatsku kuglačku ligu Zona Požega. Drugi su kuglači Novih nada, a treće mjesto osvojila je Elektra iz čijih redova dolazi i najbolji igrač lige Marijan Grgić.

Dan prije, u utorak, 22. ožujka na Gradskoj kuglani održan je i tradicionalni, osmi kuglački turnir osoba s invaliditetom. Sudjelovali su kuglački klubovi Valis Aurea, Orljava, Invalidi rada i Zlatna Dolina. Na turniru je sudjelovala i svjetska prvakinja u kuglanju za slijepe osobe Željka Peška i europski prvak gluhih i nagluhih osoba Vlado Deanović.

Prvo mjesto u ekipnom natjecanju je osvojila ekipa Valis Aurea s 15 bodova, drugo Orljava s 10 bodova, treće Zlatna Dolina s 8 bodova i četvrto mjesto Invalidi rada s 8 bodova.

U pojedinačnom natjecanju prvo mjesto je pripalo europskom prvaku Vladi Deanoviću s 454 boda . Turnir su otvorili glavni tajnik Požeškog športskog saveza Željko Mitrović i predsjednik Županijskog kuglačkog saveza Marijan Jurić Juksa. Turnir je održan pod pokroviteljstvom Grada Požege.

Pročitano 2399 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 24 Ožujak 2016 12:13