Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 09 Ožujak 2020 01:00

ŽKK Plamen Požega uvjerljivo poražen na gostovanju kod Raguse u Dubrovniku u 16. kolu 1. Hrvatske košarkaške lige

DUBROVNIK - Put u biser hrvatske obale, Dubrovnik za požeške je košarkašice očekivano bio samo izlet, posebice kada su kroz tjedan ozljede odradile svoje pa trener Vladimir Englman nije mogao računati na pola prve postave. Prema Dubrovniku su djevojke ispraćene sa željom da se vrate s porazom manjim od 100 razlike, to su uspjele pa se uz veliku minutažu mladim curama ovo i ne može smatrati nekakvom katastrofom, Ragusa je jednostavno daleko bolja ekipa od svih u ligi, samim tim i od Plamena koji svoje najvažnije utakmice igra tek sljedeća dva vikenda.

Komentirati ovu utakmicu je besmisleno, Ragusa je odradila lakši trening, njihov trener Turić je dao veliku minutažu djevojkama koje manje igraju u jačim utakmicama, one su bile silno motivirane i ovih -80 nije nikakvo iznenađenje. S druge strane Englman je bio bez Elle Đukić, Lee Hrmić, Andree Marić, Jessice Warren i Monike Vojvodić. Bez pet igračica koje imaju veliku minutažu i bez oba centra, u takvoj situaciji ne može se bolje niti protiv ekipa s kojima će se voditi borba za ostanak, kamo li protiv vrlo izvjesnih novih prvakinja.

Ono što slijedi je puno važnije, sljedeće dvije utakmice odlučuju hoće li Plamene u doigravanje za prvaka ili će imati mjesec dana praznog hoda pa onda igrati kvalifikacije za ostanak s nadamo se Košarkaškom akademijom Žana Lelas što bi značilo da je Mursa izborila povratak u Prvu ligu.

U sljedećem kolu u Požegu dolazi Zadar koji je pobjedom nad FSV-om došao do šeste pobjede, a u posljednjem kolu upravo je FSV protivnik Plamenima, isto tako u Požegi što ni zapravo trebao biti izravni okršaj za doigravanje. Ako računamo da će FSV u sljedećem kolu biti bolji od Pule, Plamene se pobjedom protiv Zadra dovode u situaciju da im je u zadnjem kolu dovoljna bilo kakva pobjeda protiv Riječanki.

Ako FSV pobjedi, a Plamene ne svladaju Zadar, u posljednjem kolu Požežanke moraju slaviti sa 15 ili više poena prednosti da bi izbjegle kvalifikacije jer su na Kvarneru poražene s 14. Uz ove kalkulacije postoji još njih, jer nije isključeno da se zatvaraju određeni krugovi tri ili čak više klubova, ali tu su Plamene u dobrom položaju u odnosu na Zadar i pobjedama u oba susreta bile bi gotovo sigurne u doigravanju.

Utakmica ŽKK Plamen Požega - ŽKK Zadar igra se u subotu, 14. 03. 2020. s početkom u 16,00 sati u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc. 

 

RAGUSA – PLAMEN 105:25 (30:2, 27:5, 24:11, 24:7)

Ragusa: Stojanović 9, Vojtulek 13, Todorić 2, Kalajdžić 2, Janković 4, Pocrnjić 10, Zarač 13, Haklička 10, Beletić 11, Molnar 10, Matić 13, Putica 8

Plamen: Maričević 6, Bašić 5, Glomazić, Županić 5, Hrmić 7, Berger, Bošković, Benić, Vojvodić, Čolić 2, Warren

 

(Sportalo.hr)

Pročitano 1063 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 09 Ožujak 2020 08:53