Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 01:00

ŽKK Plamen Požega poražen na gostovanju kod Splita u 14. kolu 1. Hrvatske košarkaške lige

SPLIT - Košarkašice požeškog Plamena poražene su na gostovanju u Splitu u 14. kolu Prve lige za žene s 8 poena razlike. Iako je čitava utakmica protekla u izjednačenoj igri, prednost se više puta selila s jedne na drugu stranu, na kraju su Dalmatinke došle do prilično uvjerljivog slavlja.

Još jednom je Split u završnici bio bolji i koncentriraniji i odnio i drugu ovosezonsku pobjedu protiv Požežanki. Plamene su u Split doputovale bez Elle Đukić, dojam je da je upravo to ta prednost koju su na kraju domaće imale, s Ellinim iskustvom i kvalitetom, ali i automatski širim kadrom bile bi bliže pobjedi.

U posljednjoj četvrtini Plamene su nadoknadile zaostatak od 7 poena, došle na -1 i imale čak tri napada za prelazak u vodstvo, no jednom Bašić i dva puta Vojvodić nisu pogađale, pa su Splićanke to kaznile i od 65:64 odjurile na konačnih 72:64.

Upravo je u napadu ovoga puta i bio problem Požežanki, postotak šuta bio je iznimno nizak, tek je Warren bila na prolaznih 44% uz ne pretjerano puno potrošenih lopti, dok su se ostale izuzev Bašić koja je pucala samo jednom, natjecale koja će više opaliti. Hrmić 1-10, Marić 7-21, Vojvodić 4-13, Glomazić 3-9.

Naravno, nije sve nikako crno, ako nije išlo u napadu obrana je izgledala sasvim dobro izuzev možda druge četvrtine, a po pozitivnom se definitivno treba istaknuti još jednom Andreu Marić koja je uz 21 poen skupila 19 skokova, te Moniku Vojvodić koja je na 12 poena dodala 10 skokova.

U sljedećem kolu Plamene su domaćin jakoj ekipi Šibenika, a kako ih nakon toga čeka “izlet” na put bez nade u Dubrovnik, dvoboj s djevojkama iz grada Dražena Petrovića je iznimno bitan i bez obzira na prednost u kvaliteti koju imaju gošće Požežanke moraju dati svoj maksimum i pokušat iznenaditi te se pobjedom potpuno vratiti u igru za doigravanje.

Utakmica Plamen Požega - Šibenik igra se u subotu, 29. 02. 2020. s početkom u 16,00 sati u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc. 

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 1192 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 25 Veljača 2020 16:38