Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 03 Veljača 2020 01:00

ŽKK Plamen Požega poražen na gostovanju kod ŽKK Zagreb u 12. kolu 1. Hrvatske košarkaške lige

ZAGREB - Pomalo nevjerojatan poraz košarkašica Plamen Požega na gostovanju kod Zagreba u dvorani Boška Božića Pepsija. Bez dileme bila je to najlošija partija požeških košarkašica u dosadašnjem dijelu sezone što su protivnice objeručke prihvatile i zasluženo pobjedile.

Već sami ulazak u utakmicu dao je naslutiti kako će utakmica izgledati, dvije bačene lopte u bunar praktično u prvoj minuti govorile su dovoljno o koncentraciji s kojom su djevojke krenule u utakmicu. Odjurile su domaće na 11:3 i tek su se tada Požežanke razbudile i do prvog odmora došle i do vodstva, ali se na njega otišlo u egalu.

U drugoj je četvrtini igra konačno izgledala nešto bolje, stvorila se određena prednost, no i ona je ponovno u završnici prokockana pa se na veliki odmor otišlo sa samo +2. Čitavo vrijeme se činilo da je potrebno samo malo da se stvori prednost, no nevjerojatan problem za Plamen bio je samo prenošenje lopte preko centra. Igrao je Zagreb presing, no nije on bio tako jak i dobar koliko se u redove Plamena uvukao strah što je na kraju i presudilo utakmicu.

U posljednjoj četvrtini domaće su stalno bile u minimalnoj prednosti, Plamene se vraćale, no na kraju uz igru kakvu su pokazala jednostavno nisu mogle do pobjede. A nisu je ni zaslužile, 34 greške u 40 minuta igre je jednostavno nedopustivo!

Iako je Andrea Glomazić zabila 16 i napadački odradila svoju najbolju utakmicu u Požegi, niti ona nije zaslužila prolaznu ocjenu. U tu kategoriju može jedino Jessica Warren, sve ostale će morati daleko bolje od ovoga ako žele izbjeći još jedan stres kvalifikacija za ostanak u Prvoj ligi.

Ovolika količina dekoncentracije protiv ekipe koja se u normalnim okolnostima teško može ravnopravno nositi s Plamenom dovodi do zaključka da su jedine slavonske predstavnice među prvoligašima doslovno same sebe pobjedile! Nakon ovog poraza Plamene su upravo na toj poziciji koja vodi u kvalifikacije.

 

 

ZAGREB – PLAMEN 66:62 (14:14, 14:16, 19:19, 19:13)

Zagreb: Međugorac 4, Čić 12, Ćurić 19, Rezo 19, Jurić 5, Jerković, Rončević, Grizelj, Krnić, Soldo 2, Barinić, Vlašić 5

Plamen: Bašić 4, Marić 14, Đukić 8, Hrmić 2, Warren 19, Begić, A.Berger, Maričević, Glomazić 16, Banožić, Vojvodić, M. Berger

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 1086 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 03 Veljača 2020 13:49