Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 02 Prosinac 2019 01:00

ŽKK Plamen Požega uvjerljivo poražen na gostovanju kod Šibenika u 6. kolu 1. Hrvatske košarkaške lige

ŠIBENIK - Košarkašice požeškog Plamena gostovale su u Šibeniku i doživjele najuvjerljiviji poraz sezone. Konačnih -53 (110-57) zvuči zaista vrlo ružno, no postoje i zaista opravdani razlozi za takav debakl.

 I kompletan Plamen bi se teško nosio protiv Šibenika koji je jedan od tri glavna kandidata za naskov prvaka, a u ovakvom izdanju u kakvom je stigao na Baldekin jednostavno nije imao šanse. Bez Amerikanke Davis, Elle Đukić, Lee Hrmić i Monike Vojvodić koja je samo bila na klupi zbog popunjavanja broja igračica jednostavno se ništa drugo osim uvjerljivog poraza i nije moglo očekivati.

Domaći trener Stipe Bralić ima zaista sjajan roster predvođen reprezentativkom Josipom Silov, roster koji je kvalitetniji i širi od Englmanovog, koji je iskoristio sve svoje prednosti ali i strah kod Požežanki na početku utakmice. I u tom ogromnom porazu bilo je stvari koje su dobre, koje će koristiti u utakmicama u kojima se može tražiti pobjeda.

Prije svega je to Jessica Warren, ali samo u drugom poluvremenu. U prvih 20 minuta izgledala je kao da ju je netko natjerao na parket, dok je u drugom konačno pokazala da može biti vrlo korisna, na kraju se zaustavila na 26 poena i 13 skokova!

Double – double učinak ostvarila je i Laura Bašić koja je pokazala da može ono što svi misle da može! I pogoditi šut i razigravat ekipu, 14 poena i 11 asistencija puno govore o tomu, ali možda i još više način kako je vodila ekipu u napadu uz standardno dobro odrađen posao u obrani.

I mladost s klupe je skupila određenu minutažu što u ovakvim situacijama dobro dođe, da osjete kako je igrati protiv “velikih cura”. I sljedeći vikend je pred Plamenima vjerojatno uvjerljiv poraz, u goste dolazi trenutno najbolja ekipa u državi predvođena Požežankom Anom Vojtulek, dubrovačka Ragusa.

Uz povratak Elle i Lee već će to biti ponešto kvalitetniji kadar, no jasno nedovoljan za pobjedu, a nakon toga Plamene čekaju utakmice u kojima se mogu nadati pobjedama, najprije gostovanje u Zadru pa zatim i u Rijeci kod FSV-a. S jednim slavljem u tim utakmicama ispravio bi se krivi korak protiv Splita i napravio veliki korak prema doigravanju.

 

Šibenik – Plamen Požega 110:57 (28:7, 28:10, 26:21, 28:19)

Šibenik: K.Puljić 0, Chiabov 4, Ćaleta 0, Silov 10, Barišić 4, Obratov 0, Cigić (c) 20, Šarić 9, Skrozić 7, Džafić 11, Tomičić 14, Vukšić 31. Trener: Stipe Bralić

Plamen Požega: Maričević 0, Benić 2, Županić 0, Bašić 14, Glomazić 7, Bošković 0, Vojvodić -, Le.Hrmić -, Čolić 0, La.Hrmić 6, M.Berger 2, Warren 26. Trener: Vladimir Englman

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 1193 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 02 Prosinac 2019 12:11