Ponedjeljak, 04 Ožujak 2019 01:00

ŽKK Plamen Požega poražen od ŽKK Split u 18. kolu 1. Hrvatske ženske košarkaške lige

POŽEGA - Igra Plamenih nakon pobjede u Dubrovniku se diže na višu razinu, iako su ostali bez Ivezić danas su pokazale odličnu partiju protiv vodećih Splićanki.

Plamene su loše otvorile utakmicu, Splićanke su ušle u odličnu seriju šuta za tri poena. Te na odmor odlaze sa visokih +18. Nakon odmora Plamene se bude i odličnom obranom se vraćaju u utakmicu. Nažalost nisu imale sreće profulale su slobodna bacanja, ali mogu biti zadovoljne odličnom igrom protiv vodećeg Splita.

Najraspoloženija kod domaćih je bila Brittney Dunbar koja je uz odlično razigravanje čitave ekipe bila i najefikasnija s 30 poena i sigurno je prvo ime utakmice. Uz nju je bila raspoložena Mariah Smelser s 23 poena.

Kod Splita bila je najraspoloženija Ivana Brnas s 19 poena, dok je uz nju još najviše ubacila Ana Tomičić.

– Otvorili smo odlično prvo poluvrijeme šutom, nažalost u drugom poluvremenu smo sve živo promašili. Požega je postavila odličnu obranu i ušli smo u egal. Zadnja dva napada imali smo sigurnu ruku na slobodnim bacanjima. Svaka čast Požegi i mojim curama na odličnoj utakmici. – rekao je nakon utakmice trener Splita Boran Grgin.

– Trenirali smo stvarno dobro i igrali smo zajedno kao ekipa. Ponosna sam na način na koji smo se borile zato što su pričali kako nemamo šanse parirati Splitu. Nastavljamo se boriti sljedeća četiri tjedna. – rekla nam je fantastična Brittney Dunbar.

– Split je otvorio utakmicu sa puno trica, pobjegli su na 18 razlike, bilo je to teško za stizati. Tu smo se puno potrošili i za ovakvu utakmicu smo imali previše izgubljenih lopti. Vrhunski smo odigrali drugom poluvremenu. Sreća nas na kraju nije poslužila, ovih par slobodnih bacanja na kraju smo promašili, nismo iskoristili neke situacije. Sve u svemu odlična naša igra u drugom poluvremenu kao i cijela utakmica. – zadovoljan je i trener plamena Vladimir Englman. 

 

PLAMEN – SPLIT 69-74 (23-27, 8-22, 17-15, 21-10)

Plamen: Benić, Krajinović, A. Berger, Bašić, Čolić, Bošković, Vojvodić 11, Lea Hrmić, Dunbar 30, Lana Hrmić 5, M. Berger, Smelser 23

Split: Ivančević 2, Miše 9, Buzov 11, Silov 12, Puljić 7, Brnas 19, Tomičić 14, Balić, Visković, Prnjak

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 1704 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 04 Ožujak 2019 12:20