Utorak, 26 Veljača 2019 01:00

Plamene pobijedile Ragusu u Dubrovniku u 17. kolu 1. Hrvatske ženske košarkaške lige

DUBROVNIK - Iako su košarkašice Raguse bile veliki favorit u dvoboju s Plamenom, posebice nakon što su u subotu slavile u kup susretu, nekako je postojala nada da Požežanke mogu do senzacije i treće prvenstvene pobjede. Nada se temeljila na odličnoj igri u posljednjih mjesec dana, Amerikanka Dunbar se potpuno uigrala s ostatkom ekipe, vratila se Jelena Ivezić, stigla Monika Vojvodić i to je jedna sasvim drugačija ekipa od one u prvom dijelu sezone.

RAGUSA – PLAMEN 83:98 (15-15, 18-29, 26-22, 24-32)

Ragusa: Mojaš, Stojanović 10, Zarač 8, Kalajdžić 17, Haklička 8, Pocrnjić 21, Ivanišević, Pavlović 2, Janković 17, Putica, Majstorović, Tomović

Plamen: Ivezić 38, Benić, A. Berger, Bašić 3, Čolić, Bošković, Vojvodić 24, Lea Hrmić, Dunbar 13, Hrmić 6, M. Berger, Smelser 14

Briljantna partija Jelene Ivezić uz kvalitetnu partiju čitave ekipe bila je dovoljna za veliku i uvjerljivu pobjedu Plamena u Dubrovniku. Sjajna druga četvrtina donijela je velikih 11 poena prednosti, a kako je izostala standardna crna rupa u trećoj dionici, Požežanke su uspjele sačuvati i povećati prednost. Ivezić je ubacila 38 poena, od toga čak 15 s linije slobodnih bacanja što jednostavno govori da Dubrovkinje nisu imale načina kako je zaustaviti osim faulom. Konačno se oslobodila i Monika Vojvodić koja je pokazala da je sjajan strijelac, 6 ubačenih trica iz 8 pokušaja je ono što ona svakako može. Smelser se standardno odlično nosila s odličnim protivnicama pod košem, ostvarila je duble duble učinak s 14 poena i 13 skokova.

– "Izuzetno mi je bilo žao što jučer nisam mogla igrati u kupu jer sam već igrala za Split i pomoći svojoj ekipi da dođemo do pobjede. Ali evo danas smo uspjeli izboriti pobjedu koja nam mnogo znači, igrale smo kao ekipa, svaka je dala 200% od sebe. U ključnim trenucima kada se lomio rezultat ostavile smo srce na terenu. Posebno mi je drago da smo i kada je Brittney ispala sa 5 osobnih ostali hladne glave i iznijeli utakmicu do kraja. Nadam se da je i mojih 6 ubačenih trica motiviralo cijelu ekipu da zadržimo rezultat. Sljedeće kolo nam dolazi Split kući i ući ćemo u tu utakmicu maximalno. Bit će teško ali dat ćemo sve od sebe da do kraja sezone izborimo što više pobjeda i naravno ostanak u ligi. I drago mi je što će naš trener Englman na daleki put do Požege ići sretan ". – rekla nam je Monika Vojvodić nakon utakmice u Dubrovniku.

Ovom pobjedom košarkašice Plamena su se potpuno vratile u igru za ostanak u prvoligaškom društvu što je prije samo 4 tjedna izgledalo kao potpuno nemoguća misija. S obzirom na formu konkurenata, Plamen se čak čini kao najveći kandidat za te kvalifikacije iako objektivno Podravac ima najbolji raspored do kraja. S ovakvom igrom kao u posljednja tri prvenstvena ogleda, u Šibeniku i Dubrovniku, te u Požegi protiv Zadra Plamen sigurno zaslužuje Prvu ligu.

Nakon tri odlične partije protiv Dalmatinki, slijedi još jedan, onaj najteži, protiv Splita sljedećeg vikenda u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc. Utakmica ŽKK Plamen Požega - ŽKK Split se igra u nedjelju, 03. 03. 2019. s početkom u 14,00 sati. 

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 1409 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 26 Veljača 2019 12:29