Utorak, 30 Listopad 2018 01:00

ŽKK Plamen Požega poražen od ŽKK Šibenik u 4. kolu 1. Hrvatske ženske košarkaške lige

POŽEGA - Košarkašice Plamen Požege poražene su i u četvrtoj utakmici u novom prvenstvu 1. Hrvatske ženske košarkaške lige. U Sportskoj dvorani Tomislav Pirc u nedjelju, 28. 10. Plamene su u 4. kolu ugostile ŽKK Šibenik te su uvjerljivo poražene rezultatom  44:83 (10-28, 15-23, 8-16, 11-16).

Košarkašice Plamena nadale su se pozitivnom rezultatu u domaćem dvoboju protiv Šibenika, no nažalost ispalo je potpuno drugačije, i djevojke iz Draženova grada su došle do lake pobjede u Zlatnoj dolini.

Među Plamenima se ponovno istaknula Amerikanka MC Smelser, no ponovno je ostala bez prave podrške od suigračica.

- "Sve je bilo praktično odlučeno u prvom poluvremenu Dobro smo se spremili za meč, tokom tjedna trener Vlado nas je pripremio na sve što smo mogli očekivati od naših protivnica. Prije utakmice je tražio da budemo koncentrirane tokom svih 40 minuta, da ne smijemo upasti u crnu rupu kao u ranijim utakmicama. Svi smo se složili da je to najvažnije, da je to način kako možemo doći do prve pobjede u sezoni. Nakon nekoliko grešaka u samom uvodu u utakmicu, pribrale smo se, počele vjerovati da se možemo nositi s protivnicama, ali ubrzo nam se ponovno dogodila ta crna rupa. I kada smo stisnule u obrani protivnice su jednostavno imale predobru šutersku večer, pogodile su 16 trica i to je odneslo pobjedu na njihovu stranu. Ono što mogu garantirati ljudima koji vole košarku u prekrasnoj Požegi je da ćemo se truditi, da ćemo napredovati se maksimalno truditi na svakom treningu i na svakoj utakmici. Pozivam ih da nam daju podršku na domaćim utakmicama, a ova mlada i talentirana ekipa će im se odužiti" – rekla je najbolja igračica Plamena, Amerikanka Mariah-Cauhryn Smelser.

Odigrali smo katastrofalno loše u obrani. Ne možeš dobiti utakmicu kad ti protivnik pogodi 16 trica. Znali smo tko šutira, a pustili smo Vukšić da 15 puta šutira, to je stvar koncentracije i odgovornosti u igri. Mi imamo veliki problem u organizaciji, ni Laura ni Pejkovska ne mogu odigrati na konstantnoj razini bez faza ludila u kojem mi gubim utakmice. Drugi problem je onaj koji stalno ponavljam, a to su treninzi. Kud imamo loše termine tu imamo i malo igračica koje dolaze na treninge. Ovaj tjedan Lana je imala jedan, a Lea ni jedan trening, tako se jednostavno ne može igrati ovu ligu. Ne mogu ja njima zamjeriti, ili su ozljeđene ili rade, da imamo bolje termine izgledalo bi to puno bolje. Pokazalo se to i danas, pretrčali su nas, nadskakali i to je to. Jedino se MC mogla nositi s njima, već je u prvom poluvremenu imala double double učinak, ali ne može se na jednoj igračici graditi nekakvu igru – rekao nam je nakon utakmice Vladimir Englman, trener Plamena.

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 1625 puta