Ponedjeljak, 22 Listopad 2018 02:00

Plamene uvjerljivo poražene od Trešnjevke (Zagreb) u 3. kolu 1. Hrvatske ženske košarkaške lige

POŽEGA - Košarkašice Plamena doživjele su i treći prvenstveni poraz, na domaćem parketu morale su potpisati kapitulaciju ekipi Trešnjevke koja je opravdala ulogu velikog favorita. S obzirom na snagu protivnica Plamene su se odlično nosile s njima čitavo prvo poluvrijeme, iako su bile u minusu, djelovalo je to vrlo dobro. U nastavku je presudila i tjelesna priprema košarkašica Trešnjevke koje su praktično profesionalke koje treniraju dva puta dnevno, uz to imaju i širu klupu pa povećanje prednosti i nije nikakvo iznenađenje. 

Plamene u sljedećem kolu čeka nova domaća utakmica, ovoga puta je protivnik puno “dohvatljiviji”, uz borbenu i nadahnutu partiju Englmanova ekipa može do prve ovosezonske pobjede protiv Šibenika! Utakmica Plamen Požega - Šibenik igra se u nedjelju, 28. 10. 2018. s početkom u 19,00 sati u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc. 

Dean Nemec, trener Trešnjevke: "U današnjoj utakmici izostala je rezultatska neizvjesnost, ali mislim da smo osnovni cilj uspjeli napraviti, dali smo svim djevojkama priliku da se razigraju, pokušali smo zabiti što više koševa i dobiti rutinu u hendikep situacijama kojih je danas bilo puno u ovoj utakmici. Trudili smo se da to bude na jednoj dobroj energetskoj razini i mislim da smo sve te ciljeve uspjeli ostvariti. Čestitam i mojim igračicama na pobjedi i domaćim na borbi. Što se tiče borbe za prvo mjesto čini mi se da ove sezone nećemo imati uobičajenu borbu u dvoje nas i Medveščaka, tu se prije svih Pula i Split mogu umješati u to i moglo bi biti jedno vrlo zanimljivo prvenstvo. Mi smo dva put u nizu završili kao drugi, sportski je nadati se i raditi na tome da možemo napraviti taj korak prema naprijed."

Laura Bašić, ŽKK Plamen: "Dobro smo se držali 30ak minuta a onda više nismo mogli pratiti njihov ritam, one ipak dosta više treniraju od nas i to se vidjelo na parketu. Čestitke Trešnjevci na pobjedi, a mi nastavljamo raditi i učiti i sigurno ćemo napredovati kako sezona bude odmicala."

Vladimir Englman, trener Plamena: "Prije svega čestitam Trešnjevci na pobjedi i želim im da budu uspješni u borbi za naslov prvaka države jer smatram po onom što sam do sada uspio vidjeti oni su prvi kandidat za to. Mi smo se dosta solidno nosili s obzirom na razliku u kvaliteti u prvom poluvremenu. Ponovno smo kao i u Virju imali jednu crnu rupu iz koje se nismo uspjeli izvući. Trešnjevka je puno jača u skoku i služio ih je šut dobro što je i odvelo utakmicu do njihove uvjerljive pobjede. S obzirom na naše jako dobro prvo poluvrijeme mislim da je razlika nerealna, da je objektivno Trešnjevka kvalitenija od ove razlike. U sljedećem kolu nam dolazi Šibenik, ekipa koja nam nikako ne leži po načinu igre koju preferira njihov trener. Moramo se pripremiti, a to nama možda i je najveći problem jer imamo problem s terminima za treniranje, imamo premalo igrača koji mogu trenirati u tim terminima. Znamo šta Šibenik igra, znamo gdje smo jači od njih, ali to treba uigrati na treninzima. Mi imamo problem sa koncentracijom koju ne možemo držati svih 40 minuta, a to se rješava opet kroz trening. "

 

Požega – Trešnjevka 2009 41:85 (9:25, 18:18, 8:17, 6:26)

Požega; Benić 0, Krajinović 0, Berger 0, Bašić 1. Devčić 0, Bošković -, Pejkovska 0, Lea Hrmić 7, Čolić 0, Lana Hmič 15, Berger 0, Smelser 18.

Trešnjevka 2009: Clark 17, Ujević 8, Katavić 14, Bilić 7, Bilikova 2, Pavić 10, Muhl 5, Dobroslavić 6, Savić 8, Zadro 8.

 

(Sportalo.hr)

Pročitano 1543 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 22 Listopad 2018 14:06