Ponedjeljak, 10 Travanj 2017 02:00

Plamene poražene na gostovanju kod Medveščaka u prvoj polufinalnoj utakmici doigravanja za prvaka A1 HKL

ZAGREB - Čuda se ne događaju svaki dan, pa se tako Medveščak vratio na pobjedničke staze, no košarkašice Plamena pružile su dobar otpor, za nešto više protiv ovakvog protivnika treba imati snage i koncentracije tokom svih 40 minuta, a Plamene to na žalost nisu uspjele pokazati na Pešćenici.

Ono što je bilo najvažnije u ovoj utakmici Plamene su odradile dobro, a to je ulazak u utakmicu. Iako su domaće košarkašice u startu povele 5:0 nisu se naše prestrašile, dapače, odlično su reagirale i pokazale kako se igra protiv Medveščaka. Uzvratile su serijom od 11:0 i prešle u vodstvo, no onda je usljedio brzi povratak Medveščaka i ravnopravna igra do 13. minute kada su domaće imale prednost 25:24, a tada kreće lagano građenje njihove prednosti, tih sljedećih 5 minuta su bili najlošije od Plamenih u ovom susretu i tu je Medveščak pobjegao na +18 na odmoru, 44:26.

Ponovno Medveščak otvara poluvrijeme sa 5:0, a onda do kraja potpuno egal igra, što govori i činjenica da je susret i završen tom razlikom, dakle 23 poena prednosti za aktualne državne prvakinje. Iako je jasno da je kvaliteta objektivno na strani Medveščaka, jasno je i da Plamen dok može tjelesno pratiti taj ritam može apsolutno igrati ravnopravno s državnim prvakinjama. Da je Plamen odigrao odličnu utakmicu i namučio protivnice pokazuje i minutaža igračica Medveščaka, početna petorka na terenu je provela punih 30 minuta, što se jako rijetko događa u njihovim utakmicama, znači da su igrali na svom maksimumu.

- "Dok smo energetski mogli odgovoriti to je bilo u egalu, u drugom poluvremenu smo odigrali zonu što sam planirao za Požegu, pa smo čitavo poluvrijeme odigrali u egalu. Natjerali smo ih na puni angažman, s obzirom koliko mi treniramo i koliko nas bude na treningu ja sam vrlo zadovoljan. Martina igra ozljeđena, boli ju tetiva, Ana još nije potpuno oporavljena i mene ovo zadovoljava. U Požegi ćemo sigurno biti bolji za 4 dana, natjerat ćemo ih da odigraju još bolje nego danas da nas pobjede. Ako nam se pruži prilika da ih pobjedimo sigurno ćemo je iskoristiti i natjerati ih u nervozu u trećoj utakmici. Kažem, bilo je dobro, ali možemo mi još bolje" – rekao je trener Plamena Vladimir Englman.

Uz standardno sjajnu Sandru Mandir odličnu partiju prikazala je Ivona Bogoje koja je dominirala pod košem, u matchupu je izdominirala razvikanu,odličnu ali i mladu Patriciju Buru. Bogoje je ubacila 8 poena i skupila 12 skokova, dok je Bura po ubačajima ostala daleko ispod svog prosjeka, na za nju samo 11 poena, ali i samo 8 skokova. Kristina Soldo se puno trošila u tranziciji pa joj je nedostajalo koncentracije na šutu, ali i energije da ulascima u reket riješava situacije onako kako to inače radi. Šut za 3 za nju izrazito loš, 1 od 7, a za Plemen ukupno 6/19 ili 32% na koliko su se zaustavile i igračice Medveščaka.

Ključ pobjede Medveščaka svakako je širina klupe. Trener domaćih je koristio 12 igračica davši svojim najboljim igračicama onu prijeko potrebnu minutu ili dvije odmora što Englman nije mogao raditi. On je utakmicu odradio praktično sa 7 igračica pošto je Pandža Brnić odigrala samo 5 minuta. Ako tomu dodamo da je Martina Lovrić igrala ozljeđena a Vojtulek ne potpuno oporavljena, jasno o čemu je riječ. No nije sve crno u porazu, ova utakmica može donjeti i veliku dozu optimizma pred uzvrat, 33 minute Plamene su bile ravnopravne Medveščaku, ako do srijede to produže za još 3-4 minute, uz bolji šut, spremniju Lovrić i Vojtulek i podršku s tribina to može biti potpuno egal utakmica.

Pa ako i ne bude, ova generacije požeških košarkašica apsolutno zaslužuje veliku podršku s tribina, ili preciznije nagradu za sve ono što su napravile u aktualnoj sezoni!

Utakmica s Medeveščakom igra se u srijedu, 12. travnja s početkom u 20,00 sati u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc. 

 

Medveščak – Plamen 70:47 (18-16, 26-10, 11-10, 15-11)

Medveščak: Petrak 3, Arežina, Nimac 1, Tadić 4, Borović 24, Franić, Todorić 1, Majstorović 18, Radoš 6, Grizelj, Bura 11, Macan 2

Plamen: M. Lovrić 2, P. Lovrić 7, Šegota, Vojtulek 2, Bašić, Mandir 19, K. Soldo 9, L. Soldo, Pandža Brnić, B. Soldo, Berger, Bogoje 8

 

(Tekst i foto : Sportalo.hr) 

Pročitano 1671 puta