Petak, 03 Ožujak 2017 01:00

Održana redovna izborna sjednica Skupštine Košarkaškog kluba Požega

POŽEGA - U ponedjeljak, 27. veljače održana je redovna izborna sjednica Skupštine Košarkaškog kluba Požega na kojoj je bilo nazočno 11 članova Skupštine (Bekić, Ivanković, Milevoj, Rich, Dorontić, Mitrović, Grgurić, Englman, Abramović, Obradović, Balog).

Usvojeno je financijsko izvješće za prošlu godinu kao i izvješće Nadzornog odbora. Jedini kandidat za predsjednika bio je dosadašnji predsjednik Nino Abramović kojem su članovi Skupštine jednoglasno dali povjerenje da i u sljedećem, četverogodišnjem mandatu vodi klub. 

U Izvršni odbor na prijedlog predsjednika jednoglasno su izabrani dopredsjednik Ino Galić, tajnik Dario Rich, sportski direktor Vjekoslav Milevoj te Anto Bekić. 

U izvješću o radu predsjednik Abramović je istakao da je redovna izvještajna Skupština održana 27.02.2016. te je do tada Izvršni odbor u istom sastavu održao 10 sastanaka i određivao smjer i rad Košarkaškog kluba u Požegi. Prva ekipa ostvarivala je napredak iz sezone u sezonu (5. mjesto 2013, 3. mjesto 2014, 1.mjesto i kvalifikacije za 1. Ligu 2015, sredina tablice 2016. i sredina u tekućoj sezoni). 

Trener prve ekipe Dario Rich je podnio izvješće o radu prve ekipe i mlađih kategorija koje uz Richa vodi i profesor Zoran Dorontić. Istaknuto je da se u klubu povećao broj djece te da klub igra službene lige sa svim dobnim kategorijama. Tijekom ljetne pauze organiziran je kamp na Rekreacijskom centru u Požegi gdje je bilo 25 članova mlađih dobnih kategorija uz trenera Dorontića i Richa. Pošto je kamp opravdao očekivanja u planu je da se organizira i ove godine iako su sugestije da djeca idu u organizirane kampove Hrvatskog košarkaškog saveza.

U sezonu 2016/2017 ušlo se s ambicijama razvoja igrača i zadržavanja statusa A-2 ligaša , a ukoliko se ukaže mogućnost igranja u kvalifikacijskoj ligi za popunu A-1 košarkaške lige. Sve je na kraju završilo ostankom u ligi i zadovoljstvom trenutnim plasmanom kao i spoznajom da sa ovim resursima koje trenutno KK Požega ima na raspolaganju kvalifikacijsku ligu ne bi niti mogli igrati.

U Košarkaškom klubu Požega su ligu završili sa pozitivnim rezultatima u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji. Trener je i u ovoj sezoni bio Dario Rich koji je pristao preuzeti nezahvalnu funkciju nakon pobjedničke sezone 2014./2015., a jedini igrač koji nije iz Požege je Krešimir Herceg iz Slavonskog Broda.

Pod točkom različito imenovan je član IO Dario Rich za predstavljanje kluba u Županijskom Košarkaškom Savezu i Nino Abramović kao predstavnik kluba na Saborima Hrvatskog Košarkaškog Saveza.

 

U četvrtak, 02. ožujka održana je i redovna izborna sjednica Skupštine Županijskog košarkaškog saveza na kojoj je za predsjednika ponovno izabran Vladimir Englman. 

Pročitano 2581 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 03 Ožujak 2017 14:31