Ponedjeljak, 20 Veljača 2017 01:00

Plamene uvjerljivo pobijedile Ragusu (Dubrovnik) u 17. kolu A1 Hrvatske košarkaške lige

POŽEGA - Košarkašice ŽKK "Plamen Požega" su pobjedom nad dubrovačkom Ragusom napravile ogroman korak prema plasmanu među 4 najbolje ekipe u Hrvatskoj, dapače, čak i prema fenomenalnom 3. mjestu kojim bi izbjegle Medveščak u polufinalu.

Nakon ovakve predstave čak niti perfekcionist Vladimir Englman nije imao što prigovoriti svojim košarkašicama, to je vjerojatno i najbolji komentar ove utakmice. Od prve sekunde Požežanke su krenule kao u transu i u napadu i u obrani. Tek je sredinom prve četvrtine u napadu “zaštekalo” ali je obrana radila fenomanalan posao i čuvala velikih 13:1.

Gošće su tek nakon 7 minuta uspjele prvi puta pogoditi iz igre. Kada je i druga četvrtina protekla u istom ritmu sve je bilo jasno, iz takvog minusa se Ragusa u Požegi ne može vratiti, drugo poluvrijeme je bilo puko odrađivanje posla u kojem je Englman dao minutažu svim igračicama, da nije vrlo vjerojatno bi razlika bila i preko 50 poena.

O obrani Plamena najbolje govori podatak da je najbolja igračica gošći, i svakako jedna od ponajboljih u čitavoj ligi, Ina Marin na kraju u rubrici poeni imala samo četvorku!

Što se naših djevojaka tiče odličnu partiju u oba smjera pokazala je Martina Lovrić kao i standardno sjajna Sandra Mandir. Pod košem su dominantne bile Bogoje i najbolja sportašica Požege u kategoriji juniorki Ana Vojtulek. Svoju minutažu pod košem dobro je iskoristila i Pandža Brnić.

Kristina Soldo je na ovoj utakmici bila samozatajna s obzirom na ono što smo od nje navikli gledati, no i minutaža je bila manja s obzirom na razvoj situacije. Petra Lovrić je odigrala još jednu solidnu partiju, za promjenu danas ju nije služio šut za 3, no odigrala je vrlo dobru rolu u obrani, ne sumnjamo da će biti prava kada bude gusto.

Sportska dvorana Tomislav Pirc bila je definitivno najbolje popunjena u aktualnoj sezoni, Plamene su malo “pokvarile” priču, dio gledatelja je otišao i prije kraja jer je sve bilo i više nego odlučeno. No ne sumnjamo da će se već na sljedećoj domaćoj utakmici gledatelji vratiti u Grabrik, pobjede su najbolja pozivnica..

– "Dobar je osjećaj igrati pred ovako popunjenom dvoranom, sigurno je puno ugodnije čuti gledatelje nego kako lopta udara o parket. Nadam se da smo opravdale povjerenje i da se Požega “zapalila” za košarku. Rekla bih da je danas pobjedio kolektiv, od početka smo krenuli čvrsto, obrana je odradila posao i na kraju je rezultat došao kao nagrada za trud. O doigravanju ne bih pričala, idemo korak po korak, imamo još dosta posla i zamki do plasmana među 4 najbolja – rekla nam je Sandra Mandir nakon utakmice.

 

PLAMEN – RAGUSA 69:33 (24:5, 20:7, 17:8, 8:13)

Plamen: M. Lovrić 11, P. Lovrić 8, Mandir 12, K. Soldo 5, Bogoje 8, L. Soldo, Vojtulek 17, Bašić, Kostova, Pandža Brnić 6, B. Soldo, Berger 2

Ragusa : Marin 4, Stanković 2, Erslan 6, Haklička 2, Zarač 14, Žanetić, Kalauz 1, Japunčić, Kristić, Matić 4

 

(Tekst i foto : Sportalo.hr)

Pročitano 2215 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 20 Veljača 2017 14:48