Ponedjeljak, 13 Veljača 2017 01:00

Plamene u 16. kolu A1 HKL poražene na gostovanju kod aktualnog prvaka ŽKK Medveščak (Zagreb)

ZAGREB - Prema očekivanju aktualne prvakinje, i maksimalne u aktualnoj sezoni košarkašice Medveščaka bile su prejake za Plamene, no početak je bio kao iz bajke. Ana Vojtulek i Sandra Mandir su iznenadile Medveščak u otvaranju i Plamene su imale 9:0 nakon 2,5 minute.

To ili je uplašilo naše košarkašice, ili je razljutilo domaće pa su napravile seriju od nestvarnih 27:2 što je praktično značilo kraj utakmice. Popele su se domaće igračice preko 20 razlike, i onda su Plamene ponovno uhvatile ritam i do kraja ipak odigrale dobru partiju i upisale pristojan poraz od ekipe koja sve utakmice dobiva ogromnom razlikom.

Valja napomenuti da su Plamene igrale bez Kristine Soldo koja nije ulazila u igru jer je ipak puno važnija utakmica sljedećeg vikenda protiv Raguse pa se nije htjelo riskirati s njenom ozljedom.

– "Napravili smo im u uvodu 9:0 što im nitko nije uspio napraviti, nakon toga smo se malo uplašili a oni su dodatno pojačali taj svoj presing u kojem se mi teško snalazimo. Danas nismo željeli riskirati sa Soldo, a Petra nije bila na pravoj razini, tako da u konačnici rezultat nije loš, ja sam zadovoljan. Sve cure su dobile minutažu i u velikoj većini sam zadovoljan kako su je iskoristile. Ono što nam slijedi je praktično derbi prvenstva, možda i najzanimljivija utakmica ovog dijela sezone, i mi tu moramo biti pravi. Nadam se da ćemo dobiti termin u dvorani koji nam odgovara da bude što više gledatelja i da tom pobjedom protiv Raguse trasiramo put prema 3. mjestu i boljoj poziciji u doigravanju" – komentar je Vladimira Englmana, trenera Plamenih.

U sljedećem kolu požeške košarkašice dočekuju Ragusu (Dubrovnik). Utakmica se igra u subotu, 18. veljače u 19,00 sati u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc. 

 

MEDVEŠČAK – PLAMEN 84:59 (34 – 14 18 – 13 18 – 10 14 – 22)

Medveščak: Petrak 3, Arežina, Nimac 2, Tadić 6, Borović 13, Todorić 11, Uzelac 2, Majstorović 20, Radoš 9, Grizelj, Bura 12, Macan 6

Plamen: M. Lovrić 12, P. Lovrić 2, L. Soldo, Vojtulek 10, Bašić 3, Mandir 14, K. Soldo, Kostova 3, Pandža Brnić 11, B. Soldo, Bogoje 4

 

(Tekst i foto : Sportalo.hr)

Pročitano 1806 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 14 Veljača 2017 14:17