Ponedjeljak, 23 Siječanj 2017 01:00

Plamene svladale ŽKK Split u 13. kolu A1 Hrvatske košarkaške lige

POŽEGA - Košarkašice ŽKK Plamen Požega odradile su posao prema očekivanju jer ŽKK Split u ovom trenutku nije ekipa koja može parirati Požežankama kada su potpuno u utakmici. U prvom poluvremenu su se gošće i držale u nevelikom zaostatku, nakon 6 minuta igre imale su i poen prednosti, no u koprodukciji sestara Lovrić i Sandre Mandir upravo nakon toga Plamene stvaraju prvu osjetniju prednost. Od tih 14:13 za Split Plamen odlazi na +8, 22:14 i kasnije se pokazalo odlučuju utakmicu u svoju korist iako je naravno bilo strašno puno do kraja.

Poenima najbolje igračice Splita Zrinke Barać gošće su početkom 2/4 došle na -2, no večeras najbolja kod Plamenih Martina Lovrić ponovno donosi opipljivu prednost, koju su naše košarkašice sačuvale do poluvremena. 3/4 je bila gotovo pa savršena, zaista sjajna košarka domaćih koje su odigrale odličnu obranu, a da je u napadu u nekoliko situacija bilo malo više koncentracije mogle su bez problema u samo toj četvrtini stvoriti i više od 20 poena prednosti. U 3/4 proradila je i osovina Mandir – Bogoje, dvije najiskusnije su odigrale nekoliko sjajnih akcija, ali i ostale su ih odlično pratile, prije svih u tom dijelu Ana Vojtulek koja se sve bolje snalazi u igri s dva visoka u paru s Bogoje.

Posljednja četvrtina bilo je puko odrađivanje posla, nisu se Plamene odlučile ganjati pobjedu s više od 23 poena prednosti koliko su poražene u Splitu, prilično logično s obzirom da je gotovo nemoguće da će Split biti u igri za doigravanje. Iz te posljednje četvrtine svakako valja izdvojiti i tricu Lorene Soldo koja se nakon dugo vremena vratila na parket. Grabrik je večeras bio bez konkurencije najbolje popunjen u aktualnoj sezoni, djevojke su bez sumnje zaslužile podršku, kao što su veliki aplauz zaslužile i dobile na izlasku iz igre Ivona Bogoje i Sandra Mandir.

– "Očekivale smo pobjedu i mislim da nas je sad nakon dvije teške utakmice i dva poraza ovo podiglo kao ekipu. Obrambeno smo lošije odreagirale u prvom poluvremenu, ali smo do kraja utakmice to popravile, što se vidi u trećoj četvrtini u kojoj smo primile samo 6 poena. Prvo poluvrijeme smo ih raširile šutom, a onda smo drugo iskoristile za igru naših centara. Ako sve bude kako planiramo, za doigravanje ćemo biti kompletni i uigrani, jer ovo s dva centra nam je još relativno novo na terenu" – nakon utakmice nam je rekla kapetanica Martina Lovrić koja je odigrala svoju najbolju partiju sezone unatoč lakšoj ozljedi.

 

PLAMEN - SPLIT 71:58 (22 – 16, 15 – 15, 22 – 6, 12 – 21)

PLAMEN : Martina Lovrić 18, Petra Lovrić 6, Lorena Soldo 3, Vojtulek 18, Bašić 1, Mandir 13, Kristina Soldo, Kostova, Pandža Brnić, Barbara Soldo, Berger, Bogoje 12

SPLIT : Ivančević 8, Miše 2, Turić 4, Šarčević 5, Barać 23, Salopek 16, Petričević, Čipić, Škec, Prnjak

(Tekst i foto : Sportalo.hr)

Pročitano 2227 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 23 Siječanj 2017 09:08