Utorak, 17 Siječanj 2017 01:00

Juniori Košarkaškog kluba Požega poraženi u derbiju od KK Vukovar

POŽEGA -  Juniori Košarkaškog kluba Požega u nedjelju, 15. siječnja odigrali su u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc susret sa pretendentima za naslov i još uvijek neporaženim juniorima KK Vukovar. Utakmica je prošla u vrlo borbenom i neizvjesnom tonu, ali je pobjeda rezultatom 66:78 je na kraju zasluženo pripala gostima koji tako potvrdili prvo mjesto i odlazak na prvenstvo Hrvatske.

Utakmica je loše počela za našu ekipu i prva četvrtina je završila vodstvom gostiju od 18 poena (9:27). Druga četvrtina je nagovijestila preokret koji se tijekom druge i treće četvrtine i dogodio te je naša ekipa odličnom igrom imala prvu priliku nekoliko minuta prije kraja treće četvrtine i povesti, ali rezultat 58:59 najbliži trenutak za preokret.

I u ovoj utakmici se pokazuje da je povratnik iz Amerike Henrik Hofman (1999.godište) koji nije igrao godinu dana zbog ozlijede, veliko pojačanje za ovu ekipu ( 9 poena, 5 skokova, 3 asistencije, 4 ukradene lopte). S njegovim povratkom ekipa je odigrala dvije potpuno neizvjesne utakmice sa kandidatima za naslov (Osijek i Vukovar) i malo je nedostajalo da se dođe i do pobjeda.

Uz Hofmana odlično je odigrao i Sven Abramović koji je sa 24 koša i nekoliko atraktivnih zakucavanja bio i najraspoloženiji strijelac.

Solidni su bili i Štivičić i Grgurić ali sve to je bilo za malo i nedostatno za pobjedu protiv kvalitetnijih gostiju koji će sigurno dobro predstavljati slavonskobaranjsku regiju na prvenstvu Hrvatske. 

Pročitano 2017 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 17 Siječanj 2017 11:22