Ponedjeljak, 09 Siječanj 2017 01:00

Plamene poražene od Medveščaka u 2. kolu Kupa Ružice Meglaj Rimac

POŽEGA - Košarkašice ŽKK Plamen Požega u subotu, 07. siječnja u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc su se oprostile od natjecanja u Kupu Ružice Meglaj Rimac. Igračice trenera Vladimira Englmana na domaćem parketu nisu uspjele pružiti ozbiljniji otpor aktualnim prvakinjama i osvajačicama kupa, zagrebačkom Medveščaku.

Izostanak Mandir i Soldo bi teško nadoknadili i protiv puno lošijih ekipa, protiv Medveščaka je to praktično nemoguća misija.

Od prve sekunde Medveščak je krenuo punim gasom, igrale su strašan presing po čitavom parketu i Plamene se tu nisu dobro snašle, puno lopti su olako gubile i razlika se konstantno povećavala iako u samom otvaranju i obrana Plamena radi dobar posao, u 4 minute primile su samo 5 poena, a onda je “procurilo” nakon 8 minuta igre Medveščak je bio na 23 poena, a za Plamen je jedine poene ubacila Ana Vojtulek, koš – faul za jedina 3 poena nakon tog vremenskog perioda. Do kraja 1/4 Ana je još jednom bila precizna s linije slobodnih bacanja, dok je za Medveščak Iva Borović pogodila tricu za 26:4 nakon prvih 10 minuta. Nije slutilo niti malo na dobro, kada su i u nastavak “Medvjedice” krenule u istom ritmu, tim svojim ubitačnim ritmom, nisu niti malo skidali gas bez obzira na ogromnu prednost.

Drugu četvrtinu tricom je otvorila Petra Lovrić, zatim je i Martina Pandža Brnić dodala svoja 3 poena pa je već nakon 3 minute prestignut učinak iz čitave prve dionice. Naravno, istovremeno je i Medveščak nemilice pogađao, pa je u 16. minuti zaostatak prešao preko velikih 30 poena, na semaforu je pisalo poraznih 43:11. Nakon toga svoje prve koševe upisuje i Martina Lovrić, no s druge strane Todorić još podiže prednost na +35 za Zagrepčanke, no do kraja Kostova i Martina ipak malo smanjuju, na ne možemo reći pristojnih ali boljih -32 na odmoru.

U drugom poluvremenu Medveščak kreće sa 4:0 i dolazi do najveće prednosti na utakmici, a onda se ipak Plamene malo bude, i u prvom poluvremenu odličnoj Ani Vojtulek priključila se kapetanica Martina Lovrić, te novakinja Ivona Bogoje koja je u nastavku pokazala da bi mogla biti jako dobro pojačanje za nastavak sezone. Do odmora nakon 3/4 stigle su naše košarkašice do -23, a i u posljednjoj četvrtini su slavile sa dva poena razlike i na kraju upisale pristojan poraz, pogotovo u svjetlu da dvije ponajbolje nisu igrale, te da su morale igrati s dva visoka igrača, što inače nije slučaj, pa je taktika bila kompletno nova što nije lako odigrati. Pojedinačno se najviše dopala mlada Ana Vojtulek koja očito hvata pravu formu, bila je odlična, sjajno se nosila sa zagrepčankama tokom čitave utakmice, osim 10 poena skupila je isto toliko skokova i 3 ukradene lopte, ali dojam je ono što je i bolje od brojki. S obzirom na visinu Ana je sjajna u tehničkom smislu, sjajno se kreće i vodi loptu. Ona koja je zadužena za vođenje lopte, danas je odigrala kapetanski, posebno u drugom poluvremenu kada je ipak malo popustio pritisak protivnica. S 18 poena Martina je prvi strijelac susret, imala je i vrlo dobar postotak šuta, za 2 je to 43% a za tri okruglih 40%.

– "Što se tiče utakmice smatram da smo dobro odigrale, s obzirom da nismo imali 2 ključne igračice Sandru i Kike i na snagu Medveščaka. Što se moje igre tiče još uvijek nisam potpuno spremna, ali iz utakmice u utakmicu se trudim biti bolja. Nakon ovog poraza trebamo se okrenuti prema drugom djelu prvenstva, a da budemo još bolje sigurno će nam pridonjeti nova igračica Ivona Bogoje sa svojim znanjem i iskustvom koje može prenesti na nas mlađe" – rekla je nakon utakmice Ana Vojtulek.

Plamene sljedećeg vikenda gostuju u Zagrebu kod Trešnjevke, trenutno drugoplasirane ekipe lige sa samo jednim porazom, svakako težak zadatak, no u sastav se vraća Mandir, pa Požežanke sasvim sigurno imaju puno veće izglede nego je to bio slučaj u današnjoj utakmici unatoč činjenici da su igračice Trešnjevke favorit u tom susretu.

 

ŽKK Plamen – Medveščak 49:70 (4 – 26, 14 – 24, 15 – 11, 16 – 9)

Plamen: Martina Lovrić 18, Petra Lovrić 8, Sedlaček, Vojtulek 10, Bašić, Kristina Soldo, Kostova 4, Pandža Brnić 3, Barbara Soldo, Berger, Bogoje 6

Medveščak: Petrak 4, Arežina, Nimac 12, Tadić 1, Borović 11, Todorić 8, Uzelac, Majstorović 17, Radoš 6, Grizelj, Bura 11, Macan

 

(Tekst i foto : Sportalo.hr)

Pročitano 2271 puta