Subota, 07 Siječanj 2017 01:00

Plamene danas u 16,00 sati protiv Medveščaka u kupu, košarkaši Požege sutra u 19,00 sati dočekuju Belišće

POŽEGA -Nakon kratke pauze na parket se vraćaju i najbolje slavonske košarkašice koje će u subotu s početkom u 16,00 sati ugostiti one najbolje u Hrvatskoj, zagrebački Medveščak. Nakon što su s Medveščakom snage odmjerile u prvenstvu gdje su se protivnice pokazale uspješnijima iako su Plamene imale šansu utakmicu odvesti u egal završnicu, sada je realno očekivati da će to biti dosta teže ponoviti ili nadmašiti. Naime košarkašice Plamena u ovom susretu će biti bez pomoći dvije ponajbolje igračice u dosadašnjem dijelu sezone Kristine Soldo koje na žalost neće biti duže vremena zbog loma ruke, te Sandre Mandir koja izostaje samo s ove utakmice zbog privatnih obveza. U dresu Plamena će u ovom susretu debitirati Ivona Bogoje na poziciji centra, tako da će Englman imati dobru priliku provjeriti u kakvom je ona stanju.

– U ovakvom sastavu to je za nas pripremna utakmica, spremamo se za prvenstvo. Sa Soldo i Mandir, uz Bogoje mi bi se mogli s njima potući, iako bi i tada oni bili favorit, a ovako jako teško da možemo biti i u egalu. Naravno, idemo dati maksimum, pokušati uigrati i odigrati nešto. Najvažnije nam je prvenstvo, do tada imamo malo vremena i da se dodatno uigramo i ova utakmica nam odlično dođe u tom pogledu – komentar je Vladimira Englmana, trenera Plamena.

Nakon puno uzbuđenja u dvorani Tomislav Pirc vezano za nogomet, subota je prilika za još jednu posjetu požeškom hramu sporta, ovoga putu pogledati i podržati košarkašice. Medveščak je nesumnjivo najbolja košarkaška ekipa u državi, vladarice su i u prvenstvu i u kupu, no nebrojeno puta sport je pokazao da se i čuda događaju. Utakmica se igra u subotu, 07. siječnja s početkom u 16,00 sati. 

Nakon mjesec dana stanke s drugim dijelom sezone kreće i Košarkaški klub Požega. Igrači trenera Daria Richa u nedjelju, 08. siječnja s početkom u 19,00 sati u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc dočekuju KK Belišće u utakmici 10. kola A2 Hrvatske košarkaške lige - Istok. 

Požeški košarkaši prvi dio prvenstva su završili na sedmom mjestu sa 13 bodova. U 9 susreta ekipa trenera Daria Richa ostvarila je 4 pobjede i 5 poraza uz 692 postignuta i 650 primljenih koševa. Naslov jesenskog prvaka osvojili su igrači Borova koji imaju 16 bodova koliko ima i drugoplasirano Belišće koje sutra gostuje u Požegi. 

Pročitano 1758 puta