Ponedjeljak, 12 Prosinac 2016 01:00

ŽKK Plamen Požega poražen na gostovanju u Zadru u 10. kolu A1 HKL

ZADAR - U 10. kolu A1 Hrvatske košarkaške lige Plamene su poražene na gostovanju u Zadru zahvaljujući “kašnjenju” na utakmicu i objektivno lošem, domaćinskom suđenju koje je poprilično naživciralo trenera Plamena. Ponovno se pokazalo da je jako teško odigrati utakmicu nakon dugog putovanja, jednostavno se nakon tolikog sjedenja teško probuditi i to su Požežanke ponovno platile lošim ulaskom u utakmicu što se u konačnici pokazalo presudnim.

Plamene su povele 2:0, a onda nestale, otišle su Zadranke na 14:3 i stvorile presudnu prednost. Kakav takav priključak Plamene su držale zahvaljujući Martini Lovrić koja je od 13 poena Plamena ubacila 5, a već je tu bio očit problem sa slobodnim bacanjima.

U 2/4 upravo serijom slobodnih bacanja Mandir i Petre Lovrić Plamene su od -12 došle do -8, no domaće su držale prednost poenima Nine Dedić, dok je u nastavku ponovno starija sestra Lovrić tricama držala priključak. Na veliki odmor otišlo se sa zaostatkom od dostižnih 13 poena, ali naravno uz puno bolju igru.

Samo otvaranje drugog poluvremena nije donijelo pomak na bolje, nakon minutu igre u 3/4 Zadar je otišao na velikih 51:33, ali onda u koprodukciji Mandir, Soldo i Vojtulek Plamene vrlo brzo dolaze do jednoznamenkastog zaostatka, 53:44. Ovaj trojac je do kraja pozabijao sve za Plamen do kraja četvrtine, a u tom periodu isključen je i trener Plamena Vlado Englman koji je bio vidno iznerviran sudačkim kriterijem.

U posljednju četvrtinu Plamene su krenule s -7, i s puno motiva da to preokrenu. Nina Dedić je držala Zadranke u prednosti, za Plamen je četvrtinu tricom otvorila Petra, Mandir se priključila, i minus se sveo na -5 minutu prije kraja, a koš i dodatno realizra Martina i s -2 se ulazi u posljednjih 30-ak sekundi. Zadranka Glorija Sikirić promašuje jedno slobodno i otvara mogućnost da Plamene tricom izbore produžetak. Izbor je pao na Petru koja na žalost ne pogađa za tri 18 sekundi prije kraja, a iz sljedećeg napada domaće zabijaju jedno slobodno nakon čega Plamene gube loptu i utakmica odlazi na stranu domaćih.

Što se efikasnosti tiče već standardno najbolja je kod Plamena bila Mandir s 20 ubačaja, Soldo je ubacila 16 uz po 5 skokova i asistencija. Ono gdje su Plamene u problemu je svakako igra pod obručima, iako su napadački Vojtulek i Pandža odradile sasvim dobar posao, činjenica da je Zadrov centar ubacio čak 29 poena govori sasvim dovoljno.

-"Loše odigrano prvo poluvrijeme je presudilo, puno koševa smo primili i bili smo u minusu 13 poena na odmoru. I onda kad smo počeli igrati Vlado dobije dvije tehničke, isključujuću, tako da smo gotovo cijelo drugo poluvrijeme igrale bez trenera. Ali nećemo se žaliti i izvlačiti na kriterij suđenja, to 1. poluvrijeme je bilo loše i same smo se dovele do toga da ganjamo rezultat, što ne kraju nismo uspjele iako smo u drugom bile dosta bolje" – izjavila je Martina Lovrić nakon utakmice.

 

ŽKK Zadar – ŽKK Plamen 79:73 (21 – 13, 25 – 20, 19 – 25, 14 – 15)

ŽKK Zadar: Oštrić 11, Jelenković 2, Dujić 17, Dedić 29, Sikirić 6, Vojvodić, Budija, Mandić 8, Čavić, Šolić 6

ŽKK Plamen: Martina Lovrić 14, Petra Lovrić 9, Vojtulek 10, Bašić, Mandir 20, Soldo 16, Kostova, Pandža Brnić 4, Sedlaček, Berger

 

(Tekst i foto : Sportalo.hr)

Pročitano 1875 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 12 Prosinac 2016 16:25