Ponedjeljak, 14 Studeni 2016 01:00

Uvjerljiva pobjeda Plamenih protiv ŽKK Croatie 2006 (Zagreb)

POŽEGA - Ono što se i očekivalo Plamene su rutinski i odradile, Croatia jednostavno nije ekipa koja može ozbiljno konkurirati požeškim košarkašicama čak i kada ne odigraju nekakvu sjajnu utakmicu.

Odličnu utakmicu odigrale su sestre Lovrić, Petra je bila onakva kakvu smo je navikli gledati u A2 ligi, ubacila je 21 poen, a bilo bi sigurno i dosta više da nije rano skupila 3 osobne pa je dio utakmice presjedila na klupi, Martina je podjelila 13 asistencija, a očito se u pravu formu vraća i Ana Vojtulek koja je ostvarila double double učinak, a isto je pošlo za rukom i Kristini Soldo. Ana je ubacila 11 poena i dodala 13 skokova, a Kristina 10 poena i 10 skokova i nastavlja sa fenomenalnim igrama ove sezone, iako je sam učinak po poenima nešto niži.

Po prvi puta veću minutažu dobila je i Bugarka Stefani Kostova, za 14 minuta nije imala poena, ali je pokazala veliku agresivnost i brzinu, tako da bi mogla biti od koristi u budućim utakmicama. košarkašice tablica

– "Nismo dobro otvorili utakmicu, bio je loš pristup i imali smo problema dok nismo promjenili ritam obrane i napravili razliku i onda rutinski odradili posao do kraja. Osim tog početka cure su odradile dobar posao, Petra je bila prava, Ana i Kristina double double učina, Martina 13 asistencija, a i ostale su bile na nivou dovoljnom za laku pobjedu. Sad nam slijedi reprezentativna stanka i nakon toga gostovanje u Šibeniku. Nastavljamo s normalnim radom i pripremom za tu utakmicu" – kazao nam je Vlado Englman, trener Plamenih.

Valja istaknuti naravno i Sandru Mandir koja je s parketa ispraćena pravim ovacijama, ne toliko zbog igračkog učinka koji je bio standardno dobar, ali je Sandra ostavila srce na parketu, borila se za svaku loptu i doista je zaslužila taj aplauz. Naravno, i ostale djevojke su se silno borile, no Sandrine godine taj učinak posebno potenciraju.

 

PLAMEN – CROATIA 76:49 (14 – 15, 29 – 14, 20 – 9, 13 – 11)

Plamen: Martina Lovrić 6, Petra Lovrić 21, Šegota, Vojtulek 11, Bašić, Mandir 18, Soldo 10, Kostova, Pandža Brnić 4, Berger, Halimić 6

Croatia: Šuster 13, Mikulčić 7, Mamić 9, Divčić 6, Nikšić 6, Mikšić 2, Jakin 6.

 

(Tekst i foto : Sportalo.hr)

Pročitano 2427 puta