Srijeda, 09 Studeni 2016 01:00

Plamene svladale Ragusu u 6. kolu A1 Hrvatske košarkaške lige

DUBROVNIK - Sjajna partija svih igračica Plamena u Dubrovniku morala je biti nagrađena velikom pobjedom, veliku borbu i pametnu utakmicu lopta je na kraju nagradila bez pretjeranog stresa. Sam početak nije slutio na dobro, Ina Marin, ponajbolja igračica Raguse utakmicu je otvorila s 5 poena, a osnovni plan bio je zaustaviti nju i Stojanović.

Od naših najbolje je krenula Halimić pa joj se priključila i Soldo i nakon 4 minute stiglo je prvo vodstvo za Plamene. U tom periodu naše košarkašice rade seriju 9:0 pa je uskoro tu i prva prednost opipljivijeg karaktera za tu ranu fazu utakmice. Imale su Plamene i 8 poena prednosti, no nakon 1/4 vodstvo je +6.

Nakon 5 minuta igre u 2/4 plamene su na samo +1, no na odmoru je ponovno +6. Već nakon 2. minute u nastavku domaće ponovno dolaze do samo jednog poena zaostatka, ali u trenucima kad se utakmica lomila proigrala je Petra Lovrić, zabila je nekoliko bitnih poena, naravno uz pomoć ostatka ekipe, prije svih standardno sjajne Kristine Soldo i napokon odlične Nure Halimić, i pobjegle su Plamene na 9 poena prednosti, a na posljednji odmor odnijele su prednost od +8. 5,5 minuta prije kraja susreta Petra najprije uzima defanzivni skok, pa pogađa tricu za najveću prednost na utakmici, pobjegle su Požežanke na +12, i ostalo je samo mirno odraditi susret do kraja. Bez ikakvih problema djevojke su to i odradile, najviše što su Dubrovčanke uspjele je smanjiti na pristojnih -8 na kraju susreta.

Kristinu Soldo već polako i nema smisla hvaliti, odradila je posao – standardno, naravno za sebe, a ti su standardi ove sezone zaista visoki! Ovoga puta Petra je bila prava, onakva kakvu je i očekujemo, iako ona naravno može i bolje od ovoga, a oduševila je 193cm visoka Nura Halimić. Do sada je igrala stidljivo, no ovoga puta je dovoljno reći da je imala duble – duble učinak, 10 poena i sjajnih 13 skokova!

– "Taktički smo odradili ono što smo se dogovorili, odlično smo zaustavili njihova dva najbolja igrača na minimum, i ostale taktičke zadatke smo odradili kako treba i na kraju smo do kraja mirno sačuvali prednost do kraja. I napadački smo odigrali solidno, kada imaš 4-5 igrača koji dobro odigraju kako treba, ostali budu i korektni onda je to uglavnom ode u pravom smijeru, a mi smo to danas imali. Soldo sjajna, Petra prava, Mandir standardno odlična, Martina korektno odradila svoj dio posla, Vojtulek se polako vraća, dobro je odradila svoju minutažu, Nura dobro, može ona i bolje od ovoga.. sve u svemu jako bitna pobjeda za nas. Sve u svemu moram reći da sam zadovoljan dosadašnjim dijelom sezone, ali naravno moramo nastaviti ovako, ova pobjeda neće puno značiti ako se ne potvrdi na domaćem terenu" – zadovoljan je Vladimir Englman, no već razmišlja o sljedećem protivniku, a to je Croatia 2006 (Zagreb).

Utakmica se igra u subotu, 12. studenog s početkom u 18,00 sati u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc.

 

RAGUSA – PLAMEN 67:75 (20 – 26 18 – 18 17 – 19 12 – 12)

Ragusa: Marin 13, Stojanović 19, Zarač 5, Stanković 4, Žanetić, Kalauz, Erslan 3, Popović 6, Pocrnjić 5, Halička 8, Matić

Plamen: Martina Lovirić 6, Petra Lovrić 15, Šegota, Vojtulek 4, Bašić, Mandir 19, Soldo 20, Kostova, Pandža-Brnić 1, Berger, Halimić 10

 

(Tekst : Sportalo.hr)

 

Pročitano 2196 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 10 Studeni 2016 13:43