Petak, 23 Rujan 2016 02:00

Košarkaši Požege poraženi od Đakova u pripremnoj utakmici

ĐAKOVO - U četvrtak, 22. rujna, na đakovačkom parketu ponovno su se susreli, ovaj put u prijateljskoj utakmici, košarkaši KK Đakova i KK Požege. Đakovčani su su boljom igrom tijekom cijelog susreta ostvarili pobjedu rezultatom 73:65 ( 46:34 ).

Treneri Petrović i Rich imali su dobru mogućnost isprobavanja igračkih kombinacija za predstojeća prvenstvena natjecanja. Za razliku od odigrane Kup utakmice u đakovačkim redovima nije bilo Antuna Hrkača koji je izrazio želju zaigrati za A1 ligaša KK Goricu dok je za goste ovaj put nasupio Krešimir Herceg. U izjednačenoj domaćoj ekipi za istaknuti je snažnu i borbenu igru Ivana Cara i uvijek pouzdanog Davora Mikulića uz solidnu partiju Tonije Radoša i braće Češkić. Kod gostiju bivši đakovački igrač Krešimir Herceg igrao je simultanku te se zaustavio na 30 poena pokazujući da ekipa iz Požege nije ista s njim ili bez njega u sastavu.

Kod Đakova najviše je postigao Toni Radoš 17, Miron Češkić 13, Ivan Car 12, Matej Češkić 11, Davor Mikulić 10, Stjepan Hajduković i Stjepan Marfjanović po 3, Ante Grbeša i Ivan Miličević po 2 koša.

Kod Požege su se istaknuli sjajni Herceg sa 30 poena, Martin Bušić 13, Luka Grgurić 8 te Ante Ćališ 7. 

Košarkaši Požege krenuli su s pripremama za novu sezonu A2 lige istok u ponedjeljak, 05. rujna, do sada su odigrali 3 utakmice, 2 u Kupu Krešimira Ćosića ( pobjeda protiv Slavonskog Broda 1946, i poraz od KK Đakova ) te prijateljsku utakmicu protiv KK Đakova i upisali jednu pobjedu i dva poraza.

Valja napomenuti da niti jednu utakmicu Požežani nisu odigrali u kompletnom sastavu, do početka prvenstva 15. listopada odigrati će još 3-4 utakmice.

"U odnosu na prošlu sezonu ekipi su se priključili Pejnović, Lovrić i Bagaric naši igrači koji su pauzirali prijašnjih sezona te uz Hercega, Bušića, Ćališa, Grgurić Luka te juniore Abramovića, Grgurića Karla, Jozića i Štivičića činit će ekipu za ovu sezonu. Što se tiče ove utakmice bez Pejnovića i Bagarića poraz od 8 razlike u ovom dijelu priprema je zadovoljavajući , vide se još uvijek nedostaci u kondicijskoj pripremi pojedinih igrača koje ćemo do početka prvenstva nastojati pripremiti. Cilj u novoj sezoni je plasman u sredinu ljestvice" - rekao je trener Požege Dario Rich.

Uz seniore za ligu se pripremaju i juniori i kadeti KK Požege kojima sezona kreće 15. listopada, a ostale mlade kategorije igrat će svoje prvenstvene utakmice u 2017. godini. 

 

(Tekst : Sportalo.hr) 

Pročitano 2034 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 23 Rujan 2016 14:07