Četvrtak, 19 Studeni 2015 01:00

Održana redovna Skupština Košarkaškog kluba Požega

POŽEGA - U prostorijama Šah kluba Požega jučer je održana redovna Skupština Košarkaškog kluba Požega. 

Na sjednici je bilo prisutno 10 od 15 članova Skupštine. 

Izvješće o radu kluba u sezoni 2014./2015. kao i financijsko izvješće iznio je predsjednik kluba Nino Abramović.

Istakao je da je na mjesto predsjednika kluba došao prije dvije godine te da je od tada Izvršni odbor održao 20 sastanaka. 

Na višu razinu podignuta je klupska Škola košarke u kojoj se nalazi oko 60 djece i mladih. Klub ima sve mlađe kategorije u natjecanju (juniori, kadeti, mlađi kadeti, početnici). 

Zbog toga je u dogovoru sa Požeškim športskim savezom i Javnom ustanovom Sportski objekti Požega klub dobio više termina za mladež u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc. 

Prva ekipa se natječe u A2 Hrvatskoj košarkaškoj ligi istok. U sezoni 2012./2013. košarkaši Požege su bili peti, u sezoni 2013./2014. treći dok je u prošloj sezoni 2014./2015. osvojen naslov prvaka s kojim su osigurane i kvalifikacije za A1 ligu što je najbolji rezultat u povijesti požeške muške košarke. 

Svim kategorijama su u prošlim sezonama nabavljene nove garniture sportske opreme. 

Predsjednik Abramović je naglasio da su svi troškovi prijevoza, kotizacija i sudaca u protekloj sezoni kao i u kvalifikacijama za A1 ligu podmireni od strane Grada Požege preko Požeškog športskog saveza.

Uprava je ostala potrebna sredstva za podmirenje troškova opreme, igrača i trenera osigurala preko sponzora i članarine koju plaćaju polaznici klupske Škole košarke. 

Izvješće o radu prve ekipe i Škole košarke iznio je trener Dario Rich koji već godinama radi s mlađim kategorijama, a od ove jeseni je preuzeo i prvu ekipu nakon što je s mjesta trenera otišao Vladimir Englman. 

U sezoni 2014./2015. mlađe kategorije su odigrale 54 službene utakmice u svojim ligama. 

Istakao je da KK Požega već petu sezonu nastupa sa svim mlađim kategorijama u službenim ligama te da u Slavoniji i Baranji još samo dva kluba igraju lige sa svim mlađim kategorijama. 

Od 12 članova sadašnje prve ekipe čak osmorica su još juniori odnosno igrači rođeni 1997. i 1998. godine. 

Sportski direktor Vjeko Milevoj istakao je da se klub ove sezone odlučio na pomlađivanje ekipe i domaće snage. Jedini igrač sa strane je iskusni Brođanin Krešimir Herceg.

Uprava je u ovoj sezoni uzela mali odmor od naporne prošle sezone koja je bila izrazito zahtjevna i financijski i organizacijski zbog borbe za prvo mjesto te kvalifikacija za A1 ligu.

U ovoj sezoni cilj je sredina ljestvica. U drugom dijelu sezone prvoj ekipi trebali bi se priključiti Ante Ćališ i Ivan Platenik.        

Milevoj je istakao da će se u sljedećoj sezoni 2016./2017. klub ponovno boriti za sam vrh ljestvice A2 lige. 

U raspravi o izvješćima koja su jednoglasno usvojena sudjelovali su i članovi Skupštine Kazimir Balog i Mitar Obradović. 

Članovi Skupštine donijeli su odluku da se u Izvršni odbor kooptira Ante Bekić. 

 

Pročitano 1970 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 19 Studeni 2015 11:57