Srijeda, 18 Studeni 2015 01:00

Košarkaši Požege plasirali su se u finale Kupa Krešimira Ćosića za regiju Istok

POŽEGA - Košarkaši Požege jučer su u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc odigrali utakmicu polufinala Kupa Krešimira Ćosića za regiju istok. Protivnik požeškim košarkašima bio je KK Slavonski Brod 1946, trećeplasirana ekipa B1 lige. 

KK Slavonski Brod 1946 osnovan je u siječnju ove godine nakon što je KK Slavonski Brod otišao u stečaj i odustao od natjecanja u Prvoj hrvatskoj košarkaškoj ligi.

Požežani su opravdali status favorita u ovom susretu i uvjerljivo pobijedili rezultatom 106:58. Nakon prve četvrtine rezultat je bio 29:21 za ekipu trenera Daria Richa, a na poluvremenu razlika je iznosila 31 koš (63:32).

U drugom dijelu razlika se samo povećavala te su prolaz u finale hrvatskog košarkaškog kupa za regiju istok Požežani osigurali sa uvjerljivih 48 poena razlike (106:58).

Brođani su nastupili sa vrlo mladom ekipom koja nije mogla parirati kvalitetnijoj domaćoj ekipi koja je isto tako ove godine znatno pomlađena u odnosu na ekipu koja je prošle godine osvojila naslov prvaka A2 HKL Istok i igrala kvalifikacije za A1 ligu. U redovima Požege rijetki su igrači koji su stariji od 20 godina. 

Brođane je s klupe kao trener vodio Krunoslav Rimac koji je prošle sezone nosio dres Požege i dao važan doprinos u uspješnoj sezoni požeškog kluba 

Kod domaćih posebno se istakao najiskusniji igrač Krešimir Herceg sa 22 poena i 6 asistencija.

Dvoznamenkasti učinak ostvarilo je jos 5 igrača (Karlo Grguric, Antun Štivičić, Josip Ševkušic, Sven Abramović, Filip Kojanović).

Protivnik u finalu kupa za regiju istok Požežanima će biti ekipa KK Borovo Vukovar koja je očekivano u drugom polufinalnom susretu svladala vodećeg B1 ligaša ekipu KA Osijek (100:64). 

Pobjednik kupa za regiju Istok u daljnjem natjecanju igrat će s pobjednikom regije Sjever (Grafičar Ludbreg ili Podravac Virje)

Požeški košarkaši nakon odrađenih obveza u kupu okreću se prvenstvu gdje ih u 7. kolu A2 HKL Istok u subotu, 21. studenog očekuje domaća utakmica protiv HKK Vukovar (20,00 sati). Ulaz je besplatan. 

Prošle godine upravo je HKK Vukovar kao pobjednik kupa regije Istok predstavljao Slavoniju i Baranju. Nakon pobjede protiv Grafičara (Sjever) Vukovarci su izgubili u Samoboru od pobjednika Kupa regije Centar. Završnica Kupa je igrana u ŠD Borovo (Vukovar) uz sudjelovanje Cibone, Kvarnera, Zadra i pobjednika Cedevite.

Pročitano 2524 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 06 Rujan 2016 14:42