Utorak, 10 Studeni 2015 01:00

Poraz košarkaša Požege u Belišću

BELIŠĆE - Košarkaški klub Požega poražen je na gostovanju u Belišću od istoimenog domaćina rezultatom 89:69 u sklopu 5. kola A2 Hrvatske košarkaške lige Istok. Belišćani su vodeća ekipa lige te trenutno imaju četiri pobjede u četiri odigrana susreta i maksimalnih 8 bodova.  

Mladi košarkaši Požege pružili su dobar otpor u prvom poluvremenu utakmice te su čak imali i vodstvo od četiri koša razlike (29:33)

Po završetku prve četvrtine imali su i veću prednost odnosno sedam razlike (13:21). 

Kako je domaća ekipa kvalitetnija i iskusnija bilo je za očekivati da će Požežani pasti u nastavku utakmice što se i dogodilo te su Belišćani dobili drugo poluvrijeme rezultatom 60:36 i ostvarili uvjerljivu pobjedu od ukupno 20 koševa razlike. 

Požega je u drugom dijelu postigla više koševa nego u prve dvije četvrtine ali njeni igrači više nisu imali snage da odigraju dobru obranu kao na samom početku utakmice. 

Kod domaćina najbolji pojedinci bili su Marko Soldo (22) i Mislav Nađ (17).

Kod Požežana prvi strijelac bio je mladi Antun Štivičić sa 16 postignutih poena. 

Požega je prošle sezone na gostovanju u Belišću poražena nakon produžetaka dok su na svom parketu Požežani dva kola prije kraja prvenstva protiv Belišća osigurali naslov prvaka A2 HKL Istok uvjerljivom pobjedom 101-74 s čime su osigurali i nastup u kvalifikacijama za A1 HKL što je najbolji rezultat u povijesti požeške muške košarke. 

U ovoj sezoni uprava kluba se odlučila na pomlađivanje ekipe i na vlastite snage. Iskusnog trenera Vladimira Englmana zamijenio je mladi trener Dario Rich koji je prošle sezone još bio aktivni igrač i kapetan kluba. Rich je uz igranje već dugi niz godina radio i u Školi košarke KK Požega trenirajući klupske mlađe kategorije dok mu je ovo prvi seniorski angažman. 

U ostalim susretima 5. kola postignuti su ovi rezultati : Borovo - Strmac (Nova Gradiška) 87:76, Vrijednosnice Osijek (Darda) - Vukovar 69:73, Rekord Tim (Oriovac) - Osječki sokol (Osijek) 89:82 i Vinkovci - Đakovo 55:73. U ovom kolu slobodna je bila Županja. 

Požega je trenutno na devetom mjestu sa 6 bodova, jedan više od pretposljednje Darde i dva više od posljednje Županje. Ta dva kluba imaju i utakmicu manje od Požege. 

U sljedećem, 6. kolu sastaju se Vukovar - Belišće, Strmac - Vrijednosnice Osijek, Đakovo - Borovo, Osječki sokol - Vinkovci i Županja - Rekord tim dok je Požega slobodna.

U 7. kolu, u subotu, 21. studenog požeški košarkaši na svom parketu dočekuju HKK Vukovar. 

 

KK BELIŠĆE - KK POŽEGA 89:69 (13:21, 16:12, 31:13, 29:23)

BELIŠĆE - Marko Soldo 22, Mislav Nađ 17, Goran Vidaković 9, Bruno Funtak 8, Matija Ljutak 8, Marko Mikulić 7, Nino Gradinjan 6, Kristijan Preglej 6, Damjan Blažević 4, Toni Gradinjan 2, Ivan Vezmarović, Zvonimir Blažević.

POŽEGA - Antun Štivičić 16, Karlo Grgurić 13, Josip Ševkušić 10, Luka Grgurić 9, Martin Bušić 8, Sven Abramović 7, Krešimir Herceg 6, Marko Leko, Dario Rich, M Gorjanac, Dubravko Lukačević, Filip Kojanović

 

 

Najmlađi članovi KK Požega, kategorija početnika koju također trenira i vodi Dario Rich u subotu je u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc poražena od KK Strmac (Nova Gradiška) rezultatom 36:49.

Pročitano 1954 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 13 Studeni 2015 09:53