Srijeda, 24 Listopad 2018 02:00

U Požegi održan 56. Kup Slavonije i Baranje u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici

POŽEGA - U subotu, 20. listopada, u Sportskoj dvorani "Tomislav Pirc" u organizaciji požeškog Gimnastičkog društva "Sokol" je održano 4. kolo Kupa Hrvatske, a ujedno i 56. Kup Slavonije i Baranje u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici na kojemu je sudjelovalo 150 natjecateljica i 30 natjecatelja u C i B programu.

Nastupilo je 9 klubova iz naše regije: Osijek Žito, Vukovar, Beli Manastir, Sl. Brod, Đakovo, Valpovo, Vinkovci, Inova gim-Osijek i naravno iz Požege. Natjecanje je otvorio zamjenik gradonačelnika Požege Ferdinand Troha koji je poželio svima što bolji uspjeh te ugodan boravak u Požegi.

- "Požega je još jednom domaćin ovog našeg regionalnog natjecanja i na tome se zahvaljujem našem klubu "Sokol" i svima koji ovo značajno natjecanje organiziraju. Svima vama koji ste došli iz cijele Slavonije i Baranje želim da se u našem gradu ugodno osjećate, postignete željene rezultate i da sve prođe u sportskom i fer natjecanju sa što manje ozljeda." - poručio je Troha.

Naši domaći natjecatelji iz GD Sokola su postigli sljedeće rezultate:

Mlađe juniorke C program: Anja Devčić, Helena Obradović, Leona Soldo, Lea Klinčić- ekipno 3. mjesto.

Juniorke C program: Tea Čavec, Lara Markanjević, Rebeka Salak i Klara Krmpotić - 3. mjesto ekipno, Tea Čavec 2. mjesto pojedinačno.

Seniorke C program: Lucija Miličević i Andrea Došlić, kao pojedinke.

Juniorke B program : Madlen Majetić, Lana Majetić i Ema Šolić - ekipno 1. mjesto, najbolja pojedinka bila je Madlen Majetić koja je zauzela 2. mjesto pojedinačno.

Juniori B program: Filip Križanac i Jan Letić - ekipno 1.mjesto, a pojedinačno Jan Letić 1. mjesto i Filip Križanac 2. mjesto.

Ovo natjecanje je bilo ono najbolje iz naše regije, te nakon zbroja svih 4. kola tokom godine poznati su rezultati, odnosno imena natjecatelja koji su se plasirala na Završnicu Kupa Hrvatske u C i B programu u MŽSG, koje će se održati od 09. - 11. 11. 2018. godine u Slavonskom Brodu.

Predstavnici GD"Sokol" Požega su: Tea Čavec, Andrea Došlić u C programu, Madlen Mjetić, Lana Majetić, Ema Šolić u B programu, te Jan Letić i Filip Križanac u B programu MSG. Treneri koji su vodili požeške ekipe su Zlatko Kraker i Anton Čokrlić, a sutkinja je bila Zdenka Pavelić.

 - "Ovim putem čestitamo svima na dobro odrađenom natjecanju, zahvaljujemo svima koji su nam pomogli u organizaciji ovog velikog natjecanja jer smo jedini grad u našoj regiji koji organiziramo natjecanje u muškoj i ženskoj konkurenciji u isto vrijeme. Prekrasno je vidjeti ovoliki broj djece u bazičnom sportu, stoga se nadamo da ćemo i od strane naše lokalne zajednice biti prepoznati kao klub koji zna, i voli raditi s onima najmlađima. Nadamo se isto tako da ćemo ipak nakon 45 godina uspjeti makar malo poboljšati naše tehničke i materijalne uvjete za rad jer i ovi rezultati su pokazatelj dosadašnjeg rada i entuzijazma trenera u sportskoj gimnastici kako se iz onoga malo što imamo može radom i trudom doći i do Državnog natjecanja" - rekla je tajnica GD "Sokol" Zdenka Pavelić.

 

(Kronika Požeško - slavonska) 

Pročitano 2520 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 24 Listopad 2018 11:58