Ponedjeljak, 24 Listopad 2016 02:00

Održano 4. kolo 54. kupa Slavonije i Baranje u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici

POŽEGA - U subotu, 22. listopada u Sportskoj dvorani "Tomislav Pirc" održano je 4. kolo 54. Kupa Slavonije i Baranje u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici u organizaciji Gimnastičkog društva "Sokol" Požega.

Na natjecanju je nastupilo 192 natjecatelja i natjecateljice iz cijele regije Istok, odnosno iz osam gradova: Sl. Brod, Đakovo, Vinkovci, B. Manastir, Valpovo, Osijek, Vukovar i Požega. Naime ovo je bilo zadnje kolo ove sezone i odlučivale su desetinke za odlazak na Državno natjecanje koje će se održati od 04.11.- 06.11. 2016. godine u Nacionalnom gimnastičkom centru Aton u Nedlišću.

Rezultati: ŽSG C program- mlađe juniorke: Tea Čavec, M. Ljubica Nosić, Klara Krmpotić, Lara Markanjević, Lea Klinčić, Anja Devčić, Rebeka Salak su ekipno osvojile 3. mjesto i to u konkurenciji od osam ekipa.

Najboja pojedinka u ekipi bila je Klara Krmpotić i osvojila pojedinačno 9. mjesto. Juniorke: Anan Grgić, Josipa Majetić, Jelena Nigović i Magdalena Černušak ekipno su osvojile 5. mjesto, a najbolja pojedinka bila je Josipa Majetić koja je zauzela 10. mjesto.

Seniorka Andrea Došlić kao pojedinka koja se nakon godinu i pol vratila gimnastici nakon teže ozljede i operacije koljena osvojila je odlično 5. mjesto u jakoj konkurenciji.

ŽSG B program - kadetkinja Lana Majetić osvojila je 1. mjesto i osigurala odlazak na Završnicu Kupa Hrvatske. mlađe juniorke: Madlen Majetić osvojila je 2. mjesto i uzela srebrnu medalju i također osigurala odlazak na Završnicu. Antonia Nigović osvojila 4. mjesto pojedinačno i isto se plasirala na Završnicu Kupa Hrvatske.

Juniorke: Tonka Pavelić iako je školovanje nastavila u Varaždinu i dalje vrijedno radi i trenira, te nakon za nju teške godine sa puno ozljeda po četvrti puta na regiji ostaje ne poražena i ovaj puta osvaja 1. mjesto i penje se na najviše postolje, evo i u svome gradu, a na Završnici Kupa Hrvatske gdje će također nastupati možemo reći da će joj to biti kao domaći teren jer i sama sada trenira u Nacionalnom gimnastičkom centru Aton u Nedelišću.

MSG C program - mlađi kadeti: Leon Pejša osvojio je 1. mjesto što ga po drugi puta za redom vodi na Završnicu Kupa Hrvatske iako ide tek u drugi razred osnovne škole. Fran Štadelhofer osvojio je 2. mjesto . kadeti: Matko Badrov pojedinačno osvojio 5. mjesto Nikola Macaljuk pojedinačno 10. mjesto.

MSG B program - junior Jan Letić osvojio je 1. mesto pojedinačno i osigurao si već peti puta za redom da nastupi na Završnici Kupa Hrvatske.

Tako je završilo i posljednje kolo kvalifikacija za Završnicu Kupa Hrvatske C i B programa u MŽSG ovim prekrasnim natjecanjem punom mladosti uovoj prekrasnoj dvorani koje je trajalo tijekom cijele subote od 08:00 do 19:30 sati.

Požeško Gimnastičko društvo se zahvaljuje svima na pomoći oko organizacije te se nadaju se da će i sljedeće godine biti u mogućnosti organizirati ovakvu sportsku priredbu u jednom od bazičnih sportova, koji GD"Sokol Požega promiče već više od 110 godine na prostoru Požeštine. 

Pročitano 2631 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 24 Listopad 2016 09:25