Ponedjeljak, 16 Svi 2016 02:00

Tri zlata požeških gimnastičarki na Kupu regije u Vukovaru

VALPOVO / VUKOVAR - U subotu,  14. svibnja u Valpovu je održano 2. kolo 54. Kupa Slavonije i Baranje u C programu ženske sportske gimnastike. U jakoj konkurenciji od 106 natjecateljica iz Osijeka, Đakova, Belog Manastira, Vukovara, Vinkovaca i Valpova, nastupile su i predstavnice požeškog Gimnastičkog društva "Sokol" i to u kategoriji kadekinja, mlađih juniorki i juniorki.

Kod kadetkinja Ana Miloš i Nika Žiberna su prvi puta uopće nastupile na ovako velikom natjecanju te su ostvarile dobar rezultat u sredini tablice.

Mlađe juniorke Tea Čavec, Anja Devčić, Lea Klinčić, Marija Ljubica Nosić, Klara Krmpotić, Rebeka Salak i Lara Markanjević osvojile su ekipno 3. mjesto. Pojedinačno je Tea Čavec podijelila 4 mjesto i za malo joj je nedostajalo da osvoji medalju. 

Juniorke Josipa Majetić, Jelena Nigović,Ana Grgić i Magdalena Černušak ekipno su osvojile 4. mjesto. Josipa Majetić bila je najbolja pojedinka u ekipi i osvojila je 9. mjesto.

U nedjelju, 15. svibnja u Vukovaru je održano 2. kolo regije Istok za Kup Hrvatske u B programu ženske sportske gimnastike. Predstavnice Sokola uzele su tri zlata. Lana Majetić bila je najbolja kadetkinja, Madlen Majetić je bila najbolja kod mlađih juniorki dok je Tonka Pavelić osvojila prvo mjesto u kategoriji juniorki. U klubu očekuju da će se  požeške gimnastičarke i ove godine plasirati na državno prvenstvo. 

Narednog vikenda u Valpovu će se održati 3. kolo 54. Kupa Slavonije i Baranje u muškoj sportskoj gimnastici. 

Pročitano 2746 puta