Ispiši ovu stranicu
Utorak, 03 Ožujak 2020 01:00

Donatorska večera Judo kluba Judokan povodom 35. godišnjice održat će se u subotu, 14. 03. 2020. s početkom u 19,30 sati u Sali u Novoj Lipi

POŽEGA - Judo klub Judokan organizira donatorsku večeru povodom 35 godišnjice rada kluba, a održat će se u subotu, 14. ožujka 2020. s početkom u 19,30 sati u Sali u Novoj Lipi. Prijateljsko druženje, odlična hrana i piće, vesela glazba i bogata tombola će biti dostupni po cijeni od 120 kuna.

Klub poziva sve bivše i sadašnje judaše, prijatelje i rodbinu na jedno divno druženje u njihovoj organizaciji, da se prisjete svih uspomena. Judokan je nastanak juda u Požegi. Stvoren je osnivačkom skupštinom 25. 05. 1965. godine, pod imenom Sportsko društvo Partizan u kojem je bila sekcija za judo. 

Među prvim judašima na našim prostorima je današnji trener kluba Dane Milobara koji se 1969.godine u Njemačku, u Frankfurt, gdje je pokrenuo vlastiti biznis i nastavio svoju judašku karijeru i položio majstorski (crni) pojas. 

Godine 1985. se vratio u Požegu i osnovao Judo klub Judokan, koji je aktivan i danas. Od samih početaka klub je uhvatio dobar zalet osvajajući mnogobrojne medalje i rezultate, a 1988. na prvenstvu tadašnje Jugoslavije ostvarena je prva državna medalja (Danijela Čulinović).

Time se probio led i počeli su se ostvarivati još veći rezultati, te su požeški judaši briljirali na regionalnoj, državnoj, međunarodnoj, europskoj razini pa sve do svjetske scene! Judo klub Judokan ima 60 prvaka Hrvatske.  

Dane Milobara je osvojio 2. mjesto i srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti. Katarina Milobara je osvojila brončanu medalju u Budimpešti, a Kristina Marijanović je ostala na korak do medalje i ostvarila odličan plasman osvojivši 5 mjesto. 

Andrea Bekić je osvojila zlatnu medalju na Europskom prvenstvu na Malti kao i 2. mjesto na Olimpijadi Mladih u Beogradu.

Katarina Milobara ima dvije brončane, a Dane Milobara također brončanu medalju sa Europskog prvenstva u Pragu.    

Požeški klub je već dugi niz godina organizira Međunarodni judo turnir u Požegi koji okupi više od 500 judaša iz cijele Europe te se pokazao kao dobar domaćin što dokazuju njihove česte pripreme i druženja u Austriji, Francuskoj, Slovačkoj i Rumunjskoj.    

Pročitano 1430 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 03 Ožujak 2020 12:15