Ispiši ovu stranicu
Utorak, 16 Travanj 2019 02:00

Boksač Graciana Ilija Marijanović ostvario pobjedu nokautom u 6. kolu 1. Hrvatske boksačke lige

RIJEKA - U nedjelju, 14. 04. 2019. u Rijeci je boksano 6. kolo 1. Hrvatske boksačke lige. Za požeški klub „Graciano“ nastupili su: mlađi senior Ilija Marijanović u kategoriji do 69 kg protiv Nike Šarića iz Zadra i senior Lovro Šojat u teškoj kategoriji.

Ilija je svojom izvedbom potvrdio da njegov nadimak „Tyson“ nije slučajan. Nadimak je dobio i prije nego je počeo sa boksom a u vrijeme kada Tyson više i nije boksao. Mnogi uspješni boksači u čitavoj karijeri nisu uspjeli ovako završiti protivnika. Dogodilo se to već u prvoj rundi. Udarac koji nitko nije vidio i pad koji su svi vidjeli. Samo ako je udarac iznimno precizan i eksplozivan čitava njegova silina završava na glavi protivnika tako da nema vanjskih znakova da se udarac dogodio. Ni sam protivnik ne registrira što se dogodilo a pada nešto kasnije kada pokuša hodati, tada glava pada prva. Boksač koji posjeduje takav udarac u svakom trenutku može poraziti tehnički boljeg, jačeg ili iskusnijeg boksača.

Naš drugi predstavnik Lovro Šojat u svom prvom seniorskom meču na bodove je poražen od iskusnog Zvonimira Rebolja iz Osijeka. Ovaj mu je meč ujedno dobra priprema za predstojeće pojedinačno prvenstvo. Požeške boksače na natjecanju je vodio njihov dugogodišnji trener Željko Krpan

Pročitano 1737 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 16 Travanj 2019 14:39