Ponedjeljak, 18 Prosinac 2017 01:00

Članovi Karate - do kluba Požega osvojili 18 medalja na turniru u Brčkom (BiH)

BRČKO - Karate-do klub Požega je u nedjelju, 17. prosinca 2017. odradio posljednje natjecanje u ovoj sezoni sudjelovanjem na "3. Karate kupu nade i prijeteljstva Brčko 2017" kojeg je organizirao "Shotokan karate do".

Na Kupu je sudjelovalo oko 100 natjecatelja iz 9 klubova iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine koji su radili kate i borbe. Ovo natjecanje je bila prilika i za članove kluba koji nikad nisu bili na natjecanjima da dožive i to iskustvo, tako da su Klub predstavljali, uz već iskusne natjecatelje, i mlade nade kluba među kojima se posebno ističe Matej Mrakužić koji ima samo 8 godina i u svojoj kategoriji osvojio je 1 mjesto u borbama i 2 u katama-doznajemo od trenera Zdenka Oroza koji ističe da su tradicionalno dobri bili i perjanice kluba Luka Brus, Antun Puklavac i Valentina Kristić, ali mu je posebno drago što je na ovo natjecanje uspio povesti sveukupno 11 natjecatelja.

Svoja prva natjecateljska iskustva,osim Mateja imale su Elizabeta Ružičić i Sonja Paulić, a osim njih klub su predstavljali Benedikt Tomašević, Josip i Ivana Vinković, Josip Bilić i Luka Tadić. Svi natjecatelji su osvojili neku od medalja,a sveukupno je klub bogatiji za 7 zlatnih, 4 srebrne i 7 brončanih medalja.

- "Pred članovima kluba je završni seminar koji će se održavati od 27. do 29.prosinca u SD "Tomislav Pirc" u vremenu od 10,00 do 12,00 sati u maloj dvorani, a 30.12. je završno polaganje i s njim zaključujemo još jednu uspješnu karate sezonu"-ističe trener Oroz.

Svoja znanja i vještine trener Zdenko Oroz je imao prilike ove subote prezentirati i podijeliti i u Belom Manastiru gdje je održan Multistage seminar borilačkih vještina u organizaciji tamošnjeg Aiki Ju-jutsu kluba. Osim karatea sudionici seminara su imali prilike isprobati Judo, MMA,Aikido, Bujinkan Taijutsu, Aiki Jujutsu, Sekiguchi Ryu batto jutsu, Tenshin Ryu kenjutsu. Seminar je organizirao sensei Željko Dalić.

Bila je ovo prilika i za članove Karate do kluba Požega i Aikido kluba Požega da na jednom mjestu dožive iskustvo rada s vrhunskim trenerima u raznim borilačkim vještinama.

- "Bio je ovo jedan zanimljiv, edukativan vikend i velika motivacija za sve one koji su doživjeli to iskustvo da i dalje nastave trenirati i promicati ljepote borilačkih sportova"-zaključuje Zdenko Oroz.

Pročitano 1629 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 18 Prosinac 2017 09:33