Ponedjeljak, 16 Svi 2016 02:00

Džudašica Marta Pamuklić treća u Hrvatskoj

ZAGREB - U subotu 14. svibnja održano je državno prvenstvo za djevojčice i dječake (U14) u sportskoj dvorani „Sutinska Vrela „ u Podsusedu.

Na turniru je sudjelovalo 394 natjecatelja iz 46 klubova, a među njima bila je i članica požeškog Judo kluba Marta Pamuklić. U iznimno jakoj konkureciji Marta je osvojila treće mjesto i brončanu medalju. U svim borbama do polufinala Marta je lako svladala protivnice. U polufinalu s druge strane tatamija našla se Ivana Dubravčić iz JK Student koja za nijansu bolja bila od Marte, a kasnije u finalu osvojila prvo mjesto. U borbi za treće mjesto i brončanu medalju Marta Pamuklić je dala sve od sebe, uz bolove u ramenu, stisnula zube, pokazala da je pred njom svjetla budućnost.

Dok se Marta borila u Zagrebu najmlađi požeški džudaši borili su se u Beogradu na međunarodnom turniru koji je organizirao tamošnji Judo klub Voždovac. Na dvodnevnom turniru je sudjelovalo oko 800 džudaša iz 12 zemalja i 90 klubova. Požeški klub predstavljalo je 5 džudaša pod vodstvom trenera Miroslava Mandića. Niko Radić osvojio je treće mjesto u svojoj kategoriji, a Angelica Lega okitila se zlatnom medaljom dok su Šimun Begović, Edi Bojčić i Klaudio Pipinić završili na odličnom 5. mjestu.

Pročitano 2069 puta