Srijeda, 26 Lipanj 2019 02:00

Odličan nastup Krešimira Valentića (Atletski klub Požega) na „Naturel Velebit Ultra Trailu 2019“

STARIGRAD - PAKLENICA - Velebit Ultra Trail prva je, a s tim i najkultnija domaća treking&trail utrka koja već godinama svim natjecateljima pokazuje najljepše i najsurovije dijelove Velebita. Prvo izdanje ove utrke održano je 2003. godine i do danas je, uz „100 milja Istre“, najjači pojam u trekk&trail trčanju.

Ove godine, u subotu 22. 6., trčalo se u 5 kategorija („Light“ u dužini od 7 km, „Active“ 16 km, „Challenger“ 28 km, „Marathon“ 42 km i „50 miles“ u dužini od 80 km) i sve ove dionice uspješno je završilo 368 natjecatelja iz 21 države koji su svladali sve izazove koje je pred njih postavio veličanstveni Velebit.

Nama najzanimljivija kategorija bila je „Marathon“ 42 km jer je čast Atletskog kluba Požega branio Krešimir Valentić i odradio veliki posao. U konkurenciji 50 izvrsnih trkača muške kategorije Valentić je zauzeo odlično 15. mjesto i cilj u Starigradu prošao nakon 7.48.14h. O samoj težini staze možda najviše govori podatak da je na prijeđena 42 km visinska razlika 2200m što znači da se prolazi puno ekstremnih uspona i spuštanja.

- „Jako težak Velebit marathon sa 2200 m/nv! Ima i nešto viška kilometara zbog slabije označene staze na jednom dijelu, a i dobrano sam premašio svoj zadani cilj u utrci od 7 sati. Teren je iznimno težak i tehnički zahtjevan. Nakon što sam promašio neke dijelove staze i kontrolne točke odlučio sam više ne ganjati vrijeme nego završiti čitavu utrku. Prijelaz s kamenjara na asfalt bio je jako težak zbog velikih nizbrdica na kojima sam nabijao prste i jedva sam dočekao cilj, ali bez obzira na sve idem dalje u nove izazove.“ – rekao je Krešimir Valentić nedugo nakon završetka utrke.

Kao i proljetos u Istri Valentić je i na Velebitu nastupao kao član tima SRK Baraber i ovo je odličan primjer suradnje požeškog kluba s  njihovim velikim sportskim prijateljima iz Belišća.

 

(Fotografije preuzete sa FB stranice Treking liga i iz privatne arhive Krešimira Valentića.)

Pročitano 1605 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 26 Lipanj 2019 09:10